Home > #Hoofdnieuws > Total Spa 24: Audi vs. Mercedes, onze mening

Total Spa 24: Audi vs. Mercedes, onze mening

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

Als deel van onze uitvoerige voorbeschouwing op de 70ste editie van de Total 24 Hours of Spa, wikken en wegen drie redacteurs van Autosportwereld.be de dertien verschillende constructeurs op de deelnemerslijst van de grootste GT-race ter wereld. Zes keer komen twee vergelijkbare constructeurs lijnrecht tegenover elkaar te staan, zes keer geven wij onze ongezouten mening.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_image _builder_version=”3.0.105″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2018/07/MercedesGT3.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” always_center_on_mobile=”on” force_fullwidth=”off” show_bottom_space=”on” /][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

Michaël Oosterlinck“Beide merken beschikken over de troeven om zoals in andere jaren mee te strijden voor de overwinning in Francorchamps, al lijkt Audi voor mij nog steeds in het voordeel, zowel wat de wagen als wat de rijders betreft. Eerder dit seizoen bleek het verschil tussen beide Duitse constructeurs evenwel niet groot, dus het zal ongetwijfeld opnieuw van de details afhangen. Dat beide merken in staat zijn de race te winnen, is een feit. Wie het zal zijn, is onmogelijk te voorspellen.”

Gregory Deguelde“Audi wordt dankzij de zeges in 2011, 2012, 2014 en 2017 vaak naar voren geschoven als topfavoriet in Francorchamps, maar door kwalitatief minder sterk bezette edities mag eigenlijk alleen dat laatste succes als een echte waardemeter gezien worden. Audi zal natuurlijk opnieuw bijzonder goed voor de dag komen, maar in de breedte lijkt Mercedes dit jaar over de betere papieren te beschikken.”

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

Mercedes en Audi zijn niet alleen vergelijkbaar omdat het twee Duitse constructeurs zijn, ze hebben ook beide de 24 Uur van Spa gewonnen tijdens het GT3-tijdperk en zetten niet al hun geld in op hetzelfde paard. Integendeel, zowel de R8 LMS GT3 als de AMG GT3 kunnen – realistisch gezien – pronken met zes zegekandidaten.

Joost Custers: “Beide merken zetten erg zwaar in op de 70ste editie van de wedstrijd. Het volstaat om de deelnemerslijst te bekijken en Audi en Mercedes springen er alvast in aantal en ook qua grote namen uit. Ex-F1-rijders, DTM-kampioenen en GT-coryfeeën, het zit er allemaal tussen. Het maakt dan ook dat voor de zege in de eerste plaats naar de beide constructeurs kan gekeken worden, al zijn ook de andere merken uiteraard niet kansloos. Mercedes versus BMW, dat is ook wat we al zagen in de jaren 70 van de wedstrijd in de Ardennen.”

[/et_pb_text][et_pb_image _builder_version=”3.0.105″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2018/07/AudiGT3.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” always_center_on_mobile=”on” force_fullwidth=”off” show_bottom_space=”on” /][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

De Pro-wapens van beide merken tijdens de 70ste editie van de Total 24 Hours of Spa:

Audi
#1 Audi Sport Team WRT: Alex Riberas – Dries Vanthoor – Christopher Mies
#2 Audi Sport Team WRT: Nico Müller – Robin Frijns – René Rast
#17 Belgian Audi Club Team WRT: Marcel Fässler – Stuart Leonard – Daniel Serra
#25 Audi Sport Team Saintéloc: Markus Winkelhock – Christopher Haase – Frédéric Vervisch
#29 Land Motorsport: Kelvin van der Linde – Sheldon van der Linde – Jeffrey Schmidt
#55 Attempto Racing: Pierre Kaffer – Kim Luis Schramm – Clemens Schmid
#66 Attempto Racing: Jamie Green – Pieter Schothorst – Steijn Schothorst

Mercedes
#4 AMG-Black Falcon: Maro Engel – Yelmer Buurman – Luca Stolz
#35 SMP Racing by AKKA ASP: Denis Bulatov – Vitaly Petrov – Michael Meadows
#43 AMG-Strakka Racing: Maximilian Götz – Maximilian Buhk – Alvaro Parente
#44 Strakka Racing: Rubens Barrichello – Felipe Fraga – Christian Vietoris
#84 AMG-HTP Motorsport: Gary Paffett – Edoardo Mortara – Renger van der Zande
#88 AMG-AKKA ASP: Daniel Juncadella – Tristan Vautier – Raffaele Marciello

(Foto’s SRO, W Racing Team, Strakka Racing)

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_image _builder_version=”3.0.105″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2018/07/Audi1.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” always_center_on_mobile=”on” force_fullwidth=”off” show_bottom_space=”on” /][et_pb_image _builder_version=”3.0.105″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2018/07/Audi2.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” always_center_on_mobile=”on” force_fullwidth=”off” show_bottom_space=”on” /][et_pb_image _builder_version=”3.0.105″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2018/07/Audi17.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” always_center_on_mobile=”on” force_fullwidth=”off” show_bottom_space=”on” /][et_pb_image _builder_version=”3.0.105″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2018/07/Audi25.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” always_center_on_mobile=”on” force_fullwidth=”off” show_bottom_space=”on” /][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_image _builder_version=”3.0.105″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2018/07/Mercedes4.png” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” always_center_on_mobile=”on” force_fullwidth=”off” show_bottom_space=”on” /][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

[/et_pb_text][et_pb_image _builder_version=”3.0.105″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2018/07/Mercedes43.png” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” always_center_on_mobile=”on” force_fullwidth=”off” show_bottom_space=”on” /][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

[/et_pb_text][et_pb_image _builder_version=”3.0.105″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2018/07/Mercedes84.png” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” always_center_on_mobile=”on” force_fullwidth=”off” show_bottom_space=”on” /][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

[/et_pb_text][et_pb_image _builder_version=”3.0.105″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2018/07/Mercedes88.png” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” always_center_on_mobile=”on” force_fullwidth=”off” show_bottom_space=”on” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
Belcar 2023: met AC Motorsport
Mercedes brengt hulde aan de F1-wagen
Dakar 2023: Chicherit wint, Sainz verliest leiding
Dakar: proloogwinst voor Ekström en Audi