Home > #Hoofdnieuws > Vanbellingen blikt terug op zege in Litouwen

Vanbellingen blikt terug op zege in Litouwen

Steve Vanbellingen is en blijft één van de autosporttoppers in ons land. De Leuvenaar is ondertussen al meer dan 30 jaar een vaste waarde op rallywegen of op circuit en behaalde in die tijd heel wat mooie zeges en titels. Dit weekend voegde hij daar een knappe internationale zege aan toen, met name een tweede overwinning in de Palanga 1006 K powered by Hankook.

Samen met de lokale snelle mannen Nemunas Dagilis en Robertas Kupčikas pakte hij in de Palanga Spa Hotel by EMG Motorsport by Porsche 911 niet enkel de polepositie, het team reed ook van start tot aankomst aan de leiding van een hard bevochten wedstrijd. Vanbellingen is zo meteen de eerste buitenlander die in Litouwen tweemaal de race weet te winnen, een race waar ook Sebastiaan Bleekemolen, Ralf Kelleners of Peter Dumbreck op de erelijst staan.

Palanga: al 19 maal is de badstad in Litouwen het theater voor wat ondertussen een echte klassieker op de autosportkalender is geworden. Het atypische circuit, deels op een autostrade, is een must voor heel wat rijders en ook dit seizoen stonden er weer bijna 40 auto’s aan de start van de 1000 kilometer lange race.

“Dit is een jaarlijks autosportfeest en ook nu, bij de 19de editie is het zo”, vertelt Steve Vanbellingen, die in 2010 al voor een eerste zege tekende. “Ik hou van de sfeer hier, de mensen komen massaal op straat en autosport is nog echt een feest! Alleen al daarvoor zou ik iedereen willen aanraden om hier op zijn minst eenmaal te komen rijden.”

Pole en zege

De race zelf was een droom voor Nemunas Dagilis, Robertas Kupčikas en Steve Vanbellingen. Het trio reed op vrijdagavond naar een derde plaats tijdens de afsluitende kwalificaties en plaatste zich zo makkelijk voor de superpole die later de startorde vooraan zou bepalen. “En die wisten we te winnen, waardoor we op de polepositie terecht kwamen, voor deze race toch een goede uitgangspositie, gezien het specifieke circuit.”

De race zelf verliep zonder enig problee en “hoewel we van bij de start aan de leiding lagen, hebben we toch heel de race moeten knokken. Onze voorsprong op de dichtste achtervolgers was nooit ruim en enkel dankzij een foutloze race van de rijders, perfecte pitstops door het team en een feilloze strategie, konden we ons van de zege verzekeren. Ik ben bijzonder blij met deze overwinning, meteen ook een goede eerste luik van de twee lange races deze zomer, de race in Palanga en de 24 Uur van Zolder, midden augustus.

You may also like
EMG Motorsport op polepositie in Palanga!
Vanbellingen derde in kwalificatie Palanga 1006 KM