Home > #Hoofdnieuws > Vanbellingen derde in kwalificatie Palanga 1006 KM

Vanbellingen derde in kwalificatie Palanga 1006 KM

Racen doen we niet enkel in dit deel van Europa en dat zien we dit weekend opnieuw in Palanga, de Litouwse badstad. De 1000-kilometer race op het atypische circuit is dit weekend aan zijn 19de uitgave toe en ook nu spelen een aantal Belgen weer mee voor de zege. Tijdens de kwalificatie was ex-winnaar Steve Vanbellingen de beste Belgische vertegenwoordiger.

In 2010 won Steve Vanbellingen, samen met Ward Sluys en Benny Smets, de uitgave van de race in een BMW van het voormalige team KS Motorsport. Steve Vanbellingen start ook dit seizoen weer in Palanga, nu met de Palanga Spa Hotel Porsche 911, ingezet door het Limburgse EMG Motorsport. Het team zette in de kwalificatie overigens de derde tijd neer, net voor de volledig Belgische bemanning in een Speedlover Porsche 911, met Johan Vanloo, Thomas Piessens en Wim Meulders. Op de achtste plek vinden we de BMW E46 van het Nederlandse JR Motorsport, met Ward Sluys als één van de rijders.

De pole was de voor de mooie BMW M3 V8 Bigdaddy van de uittredende winnaars van het Skuba Racing Team, zij waren sneller dan de Porsche 911 met onder meer eenzitterrijder Ralf Aron.

De race zelf vindt morgen, zaterdag plaats en is live te volgen: https://tv3play.tv3.ee/sisu/1000-km-parnu-powered-by-hankook

You may also like
Vanbellingen blikt terug op zege in Litouwen
EMG Motorsport op polepositie in Palanga!