Home > #Hoofdnieuws > Total Spa 24: Lambo vs. Ferrari, onze mening

Total Spa 24: Lambo vs. Ferrari, onze mening

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” background_size=”initial” _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

Als deel van onze uitvoerige voorbeschouwing op de 70ste editie van de Total 24 Hours of Spa, wikken en wegen drie redacteurs van Autosportwereld.be de dertien verschillende constructeurs op de deelnemerslijst van de grootste GT-race ter wereld. Zes keer komen twee vergelijkbare constructeurs lijnrecht tegenover elkaar te staan, zes keer geven wij onze ongezouten mening.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_image _builder_version=”3.0.105″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2018/07/FerrariGT3.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” always_center_on_mobile=”on” force_fullwidth=”off” show_bottom_space=”on” /][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

Joost Custers: “Beide Italiaanse merken doen het eigenlijk maar met één echte topwagen, al zijn bij Lamborghini de nummers #19 en #82 niet te onderschatten. Maar de wet van de grote getallen maakt dat de Duitse merken sowieso een voordeel hebben. Anderzijds zou een zege van Lamborghini, maar zeker van Ferrari heel veel toevoegen aan de erelijst van Spa.”

Michaël Oosterlinck: “De #63 Grasser Racing Lamborghini van regerende kampioenen Bortolotti, Engelhart en Caldarelli behoort vanzelfsprekend tot de favorieten in deze wedstrijd en het is niet onlogisch dat het Italiaanse merk hoge verwachtingen heeft. Ferrari beschikt bij SMP Racing wel over een topbezetting, maar werpt verder te weinig kandidaten in de strijd om een gooi te doen naar de zege.”

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

De twee Italiaanse merken op de startgrid mikken eind deze maand op één echte topwagen, al mogen rijders als Franck Perera, Marco Mapelli, Rolf Ineichen en Phil Keen in het kamp van Lamborghini zeker niet onderschat worden. Zowel de 488 als de Huracan speelden een hoofdrol in de editie 2017, kan dat dit jaar opnieuw?

Gregory Deguelde“Een van de grote namen in de Blancpain GT Series die na de eerste drie wedstrijden aan herbronning toe was, is Mikhail Aleshin. De SMP Ferrari streed dit seizoen wel al tweemaal mee voor de overwinning, maar in de kwalificaties was de Rus systematisch de zwakke schakel van een anders bijzonder geoliede machine. Lamborghini heeft die zwakke schakel niet en heeft met de #82 bovendien een erg sterke joker in huis, al is dat er dit seizoen nog niet uitgekomen.”

[/et_pb_text][et_pb_image _builder_version=”3.0.105″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2018/07/GTEND-2018-05-CPR-10-Sat-Race-p4-1021-DBWP9220.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” always_center_on_mobile=”on” force_fullwidth=”off” show_bottom_space=”on” /][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

De Pro-wapens van beide merken in de 24 Uur van Spa:

Ferrari
#71 SMP Racing: Davide Rigon – Miguel Molina – Mikhail Aleshin

Lamborghini
#19 Grasser Racing Team: Ezequiel Perez Companc – Marco Mapelli – Raffaele Giammaria
#63 Grasser Racing Team: Mirko Bortolotti – Christian Engelhart – Andrea Caldarelli
#82 Grasser Racing Team: Rolf Ineichen – Phil Keen – Franck Perera

(Foto’s SRO/ AF Corse / Grasser Racing Team)

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]