Home > Rally > ERC > Lukyanuk wint nu ook Rally di Roma

Lukyanuk wint nu ook Rally di Roma

Aleksey Lukyanuk heeft de wind in de zeilen in het Europese kampioenschap rally. Na de Azoren en de Canarische eilanden won de Rus aan boord van zijn Ford Fiesta R5 nu ook de Rally di Roma, en brengt zijn aantal zeges op drie uit vijf wedstrijden.

Nog 106 km dienden er worden afgelegd op deze zondag, verdeeld over 7 klassementsproeven. Gisteren al leek Lukyanuk de rally in de zak te hebben maar een probleem met het differentieel deed zijn voorsprong op Giandomenico Basso wegsmelten als sneeuw voor de zon. Zondagochtend mocht hij met 15.8 seconden als leider de rally aanvangen, maar dat waren er op zaterdag ooit meer dan 30 seconden!

Begonnen werd er met een annulatie. Op de proef van Roca di cave waren er teveel toeschouwers en teveel mensen op ongewenste plaatsen. “Een veiligheidsrisico“, oordeelde de organisatie en ze gelasten deze KP9 af.  Vanaf de tiende proef reed Basso met de Skoda Fabia R5 voor wat hij waard was. Hij naderde tot op een zestal seconden van de Rus maar moest dan inzien dat die ongrijpbaar was.

Lukyanuk dus voor Basso en Grzyb. De Duitser Fabian Kreim (Fabia R5) eindigde vierde en was winnaar bij de Junior U28, terwijl de leider in de voorlopige tussenstand van het kampioenschap, Bruno Magelhaes, met zijn Fabia R5 strandde op een 5de plaats. de Let Martin Sesks (Opel Adam R2) werd de winnaar bij de Junior U27 op een 15de plaats algemeen.

Onze landgenoot Bjorn Degandt werd als co va, Albert Von Thurn und Taxis elfde op de Fabia R5

(foto: fiaerc.com)

ERC: ongewijzigde kalender 2020
ERC: Basso leidt in Rome. Opgave Munster.
ERC Polen: opgave Grégoire Munster in zicht van finish
ERC Polen: Munster wil doorgaan op zijn elan