Home > #Hoofdnieuws > Hamilton wint na late regenchaos in Duitsland

Hamilton wint na late regenchaos in Duitsland

Lewis Hamilton heeft optimaal geprofiteerd van een crash van Sebastian Vettel om in Hockenheim met zijn Mercedes naar de overwinning te rijden. Regen zorgde in het laatste deel van de race voor veel chaos.

Ferrari leek in Hockenheim de Duitse Grand Prix te controleren, maar de regen maakte de race in de slotfase nog erg spannend. De regen zette zich nooit echt door, maar volstond wel om Vettel op eigen terrein in de fout te dwingen.

De Duitser was op weg naar de overwinning maar ging van de baan en moest opgeven. Hamilton bleef op elk moment rustig en reed ondanks een veertiende startplek naar de overwinning. Hij haalde het voor zijn Mercedes-teamgenoot Valtteri Bottas, die de opdracht kreeg om Hamilton niet aan te vallen. Kimi Raikkonen redde de eer voor Ferrari met een derde podiumplaats.

Max Verstappen (Red Bull) viel net buiten het podium en hield de Renault van Nico Hülkenberg achter zich. Ook Romain Grosjean (Haas), Sergio Perez (Force India), Esteban Ocon (Force India), Marcus Ericsson (Sauber) en Brendon Hartley (Toro Rosso) scoorden punten.

Net als Vettel moest Riccaiardo (Red Bull) de strijd vervroegd staken. Onze landgenoot Stoffel Vandoorne kon onvoldoende profiteren van de chaos en werd met zijn McLaren dertiende, drie plaatsen voor zijn teamgenoot Fernando Alonso.

Volgende week is er in Hongarije al de volgende GP, de laatste voor de zomperpauze. Hamilton heeft in de WK-tussenstand nu zeventien punten voorsprong op Vettel, terwijl Mercedes met acht punten voorsprong op Ferrari het constructeurskampioenschap aanvoert.

You may also like
De autosport dit weekend: startlicht voor de eenzitters
In een notendop: F1
F1 Bahrein: Drugovich vervanger voor Stroll
F1 Bahrein: wat leren de testdagen ons?