Home > #Hoofdnieuws > Glenn Van Parijs met mooi debuut in Porsche Supercup

Glenn Van Parijs met mooi debuut in Porsche Supercup

Nick Yelloly (Fach Auto Tech) won op Hockenheim de race voor de Porsche Supercup. Onze landgenoot Glenn Van Parijs (MRS Cup Racing) maakte zijn debuut en scoorde een mooie 15de plaats.

Nick Yelloly kreeg een droomscenario voorgeschoteld toen hij vanop pole kon aanzetten en Mikkel Pedersen (MRS GT Racing) aansloot. Pedersen kon het tempo van Yelloly niet aanhouden en zag even later de Italiaan Drudi langskomen. Maar die paar rondjes volstonden aan Yelloly om een beslissende voorsprong op te bouwen. Kampioenschapsleider Ammermueller kwam als beste uit de strijd voor de derde plaats tussen zijn teamgenoot Preining, Pedersen en Dylan Perreira (Lechner).

Glenn Van Parijs kon in het peloton zijn positie handhaven. Van een veertiende startplaats ging hij uiteindelijk naar een 15de plek aan de finish. Een mooi en veelbelovend debuut dus in de Porsche Supercup voor onze Belg die normaal aan de slag is in de Duitse Porsche Carrera Cup. Hij werd ook nog de vierde beste rookie, een klassement dat door Larry Ten Voorde werd gewonnen.

In het kampioenschap blijft Ammermueller op kop. Volgend weekend is er al de volgende race in het voorprogramma van de Hongaarse Grote Prijs op de Hungaroring.

(foto: Glenn Van Parijs Racing Journal/facebook)

You may also like
Circuit: van Hollywood naar Le Mans
Porsche Supercup: twaalf verschillende nationaliteiten
In een notendop: E-Circuit
In een notendop: E-Circuit en Virtual Formula E