Home > #Hoofdnieuws > De autosport dit weekend

De autosport dit weekend

Dit weekend is het wat rustiger in de autosport, maar desalniettemin staan er enkele mooie races op het programma. In eigen land is er geen VAS, maar wel een zeer mooi – en gratis – GT-weekend in Spa, de week voor de Total 24 Hours of Spa zelf. Van de partij zijn onder meer de GT Sports Club, de Europese GT4 en de Britse GT, telkens ook met een Belgische inbreng.

In de GT Sportsclub zien we bij Ferrari Louis-Philippe Soenen, Angelique Detavernier en Patrick Van Glabeke, terwijl in de Britse GT, Maxime Martin (Aston Martin) ons vertegenwoordigt. In de Europese GT4 zijn er meerdere Belgen met Nicolas Vandierendonck en Johan Vannerum, Sam Dejonghe en Louis-Philippe Soenen bij SRT Mercedes-AMG en Stéphane Lémeret in een 3Y Technology BMW. Verder is er in de Ardennen nog Britse Formule 3, Ginetta en VW merkencup.

In Oostenrijk, op de Red Bull Ring, vinden we de ELMS en Michelin Cup, met uiteraard Jean Glorieux en Eric de Doncker, terwijl in Duitsland weer een F1-race op het programma staat, met verder F2, GP3 en de Porsche Supercup. In die laatste zien we het debuut van Glenn van Parijs.

Andere circuitwedstrijden zijn er in het Amerikaanse Lime Rock (IMSA, met Laurens Vanthoor) en Palanga, met onder meer de ex-winnaars Steve Vanbellingen en Ward Sluys.

Het ERC strijkt dan weer in Rome neer en last but not least is er de Baja Aragon met WK-leider Tom Colsoul