Home > Industrie > Getest > Op de baan met de nieuwe BMW X2

Op de baan met de nieuwe BMW X2

Begin dit jaar stelde BMW op het autosalon van Brussel de nieuwe X2 voor. De X2 is door BMW zelfverklaard als SUC (Sports Utility Coupé), een variant op de SUV. Wij mochten de sDrive20i versie met 192 pk en sublieme 7-traps sportautomaat in de kleur Misano Blue testen. Onze fotograaf nam de X2 voor een uitgebreide test mee naar de grootstad, Parijs.

BMW kleurde met de X2 wat meer buiten de lijntjes. De ‘rebel’ in het gamma springt in het oog door het BMW-logo op de C-stijl (een knipoog naar de 3.0 CSL van de jaren 70), omgedraaide grill, kleine raampartijen en de zo goed als verdwenen Hofmeisterknik in de achterste zijruiten.

De X2 gaat vlot door de stad, maar het voelt nooit snel aan. Het door ons geteste model was uitgerust met een M-ophanging en 19 inch velgen met runflatbanden. Dit kwam het comfort niet altijd ten goede, want bij lage snelheden voel je elk putje in het wegdek.

De geluidsdemping is echter wel zeer goed. Net als de opties waarmee onze X2 was uitgerust: head-up display, M-pakket, park assist, LED-koplampen, professionele navigatie… Dit alles is goed voor een totaalprijs van grofweg €53.000.

Met de komst van de X2 laat BMW een frisse wind waaien door het gamma. Het design is naar Beierse normen gedurfd te noemen en het rijgedrag is sportief voor een SUV. De X2 voelt zich zoals een vis in het water in de stad!

Wij danken BMW Belux voor het ter beschikking stellen van de testwagen.

Tekst en foto’s © Jens Mommens

You may also like
Drie innovaties bij BMW