Home > #Hoofdnieuws > Vergne kampioen in Formula E + video

Vergne kampioen in Formula E + video

Lucas di Grassi heeft in New York een tweede opeenvolgende zege in de ABB FIA Formula E behaald, maar belangrijker nog, de Fransman Jean-Eric Vergne werd in de Amerikaanse stad aan de Oostkust met zijn bolide van Techeetah de nieuwe kampioen in de groeiende eenzitterserie. Vandaag wordt het vierde seizoen afgesloten met een laatste race, meteen de ultieme ook van de huidige generatie racewagens.

“Ik kan het amper geloven, wat een gekke race”, vertelde de Parijse kampioen na de finish. “Ik wist op het einde van mijn race niet dat ik kampioen was, ik ben sprakeloos…”

De beide titelkandidaten, Vergne (uitgesloten van kwalificatie na een technische onnauwkeurigheid) en Sam Bird, startten achteraan, maar Vergne werd na een knappe inhaalrace vijfde en heeft zo 31 punten meer dan Bird, voldoende voor de titel. Vergne is zo de vierde verschillende kampioen in evenveel seizoenen. Bird werd overigens negende.

Audi met de dubbel

Vooraan won Di Grassi voor teamgenoot Abt, meteen een tweede dubbel dit seizoen voor Audi Sport ABT Schaeffler. Voor Di Grassi was het al de achtste zege uit zijn carrière. Achter de beide Audi werd Sébastien Buemi (Renault) derde, voor een sterke Tom Dillmann in een Venturi. D’Ambrosio werd dertiende.

 

You may also like
In een notendop: HR-nieuws uit de autosport
Formula E Kaapstad: da Costa wint spannende afvalrace
Formula E Kaapstad: Sacha Fenestraz op Pole
Formula E Kaapstad: alles wat u moet weten