Home > Circuit > Crash…boem..beng, en dan Erik Jones…

Crash…boem..beng, en dan Erik Jones…

In de USA was er de 400-mijls Nascar race in Daytona (niet te verwarren met de reeds in februari verreden Daytona 500). Het NASCAR seizoen viert hoogtij met bijna iedere week een race ergens in de Verenigde Staten. Tussen de vele races en ovals zijn er ieder jaar enkelen die er uitspringen, zoals Daytona en Talladega.

In de ‘Daytona 400’ zagen we de eerste zege voor Erik Jones (Toyota – Gibbs) voor Martin Truex Jr. (Toyota – Furniture Row) en AJ Allmendinger (Chevrolet – JTG). De wedstrijd zag verscheidene grote incidenten en er dienden liefst twee pogingen te worden gedaan om de race onder groen te laten finishen (een gangbare praktijk in Amerika). Daardoor duurde die 8 rondes langer dan gepland. Slechts 20 van de 40 starters kwamen na 168 ronden aan de finish.

In het kampioenschap leidt Kyle Busch (749 punten) voor Harvick (692), Truex (629), Logano (618) en Keselowski (596).
Volgend weekend gaat het naar de Kentucky Speedway.

 

https://youtu.be/0GoRY-SmfeY

 

 

 

 

 

foto/video: nascar.com

You may also like
In een notendop: TCR Eseries, British GT en NASCAR
In een notendop: Supercars All Star, NASCAR & EuroNascar
In een notendop: MotoGP, ADAC GT en NASCAR
NASCAR: Kyle Larson geschorst voor onbepaalde duur na racistische uitlatingen