Home > Circuit > In een notendop: Indycar – F2 – F1

In een notendop: Indycar – F2 – F1

  • In Iowa won James Hinchcliffe voor Schmidt Peterson Motorsports de 300 mijlsrace voor het Indycar kampioenschap. Op de Iowa Speedway leidde hij de laatste 45 rondes van een race die onder gele vlag eindigde. Hinchcliffe bleef voor aan Spencer Pigot (Ed Carpenter Racing), die met de tweede plaats zijn beste resultaat ooit haalde, en aan Takuma Sato (Rahal Letterman Lanigan Racing). In het kampioenschap blijft Scott Dixon aan de leiding met 411 punten voor Jozef Newgarden (378). Volgende week wordt er geracet in Toronto, Canada, de thuisbasis van Hinchcliff.
  • De Amerikaan Santino Ferrucci zal in de Formule 2 voor twee wedstrijden worden geschorst. Ferrucci dwong tijdens de sprintrace zijn teamgenoot Maini van de baan bij een inhaalmaneuver. Bij het binnenkomen van de pits reed hij na de race achter op de wagen in van Maini. De sportcommissarissen oordeelden dat deze actie moedwillig was.
  • Eerder in het weekend had Ferrucci zich al laten opvallen toen hij door de paddock reed met zijn F2 bolide met één hand aan het stuur en met een GSM in zijn andere hand, zonder handschoen. Niet naleven van de verplichte veiligheidsuitrusting en gebruik van ongeoorloofde elektronische middelen aan boord, oordeelde de FIA. Zijn team Trident schaarde zich ondertussen al aan de kant van zijn ploeggenoot Maini. “Nooit meegemaakt in 12 jaar racen“, sprak Giacomo Ricci. Het wordt dus zeer twijfelachtig of Ferrucci nog welkom is in de F2 paddock…
  • In de F1 moest Pierre Gasly de mooie 10de plaats en het punt dat hij haalde voor Toro Rosso dan weer afstaan. Gasly kreeg een bestraffing van vijf seconden voor het hinderen van Perez bij zijn voorsteekmaneuver op het einde van de race van zondag in Silverstone. Daardoor schuift Perez naar de 10de plaats en wordt onze landgenoot Vandoorne uiteindelijk 11de in de uitslag.

foto: indycar.com

You may also like
De autosport dit weekend: startlicht voor de eenzitters
In een notendop: F1
F1 Bahrein: Drugovich vervanger voor Stroll
F1 Bahrein: wat leren de testdagen ons?