Home > #Hoofdnieuws > Kristoffersson met zijn vijfde, De Ridder opnieuw de beste in RX2

Kristoffersson met zijn vijfde, De Ridder opnieuw de beste in RX2

In het Zweedse Holjes was er vandaag de derde dag van de zesde manche van het WK Rallycross. Tevens was er de derde ronde van het EK  voor Supercars, de derde en laatste wedstrijd van het EK voor Touringcars en ook de vierde manche van RX2.

WK: Kristoffersson lijkt haast onklopbaar
In het WK staat er tegenwoordig geen maat op de Zweedse Volkswagen-rijder Johan Kristoffersson. Voor eigen publiek reed Kristoffersson onbedreigd naar zijn vijfde overwinning van het seizoen. Daarmee breidt hij zijn voorsprong halfweg seizoen uit naar liefst 40 punten op de Noor Andreas Bakkerud, die met zijn Audi tweede werd in Holjes. De Fransman Jerome Grosset-Janin werd met de Renault Mégane uiteindelijk de verrassende derde nadat de Zweed Mattias Ekström, op de piste derde, werd teruggezet naar plaats zes in de finale. Die straf werd hem toegekend na duwwerk aan het adres van zijn landgenoot Timmy Hansen in zijn Peugeot. Kevin Hansen, broer van Timmy, en ook met een Peugeot onderweg werd als vijfde geklasseerd. Petter Solberg leek net als teamgenoot Kristoffersson op weg naar de finale, maar was tot de opgave gedwongen in zijn halve finale. Ook de Fransman Sébastien Loeb kwam met de Peugeot 208 niet verder dan de halve finales, waar hij vierde eindigde.

RX2: De Ridder wint opnieuw in Scandinavië!
Onze landgenoot Guillaume De Ridder wint voor de tweede maal op rij in Scandinavië en is na de winst in Hell en nu in Holjes helemaal terug in de running voor de titel in RX2. Er zijn nog drie wedstrijden te gaan en De Ridders achterstand op zijn OMSE-teamgenoot Oliver Eriksson is geslonken tot 6 eenheden. De Noor Henrik Krogstad en de Zweed Simon Olofsson vervolledigden het podium. De Ridder heeft een erg mooi weekend achter de rug en kwalificeerde zich als eerste na de vier reeksen, won ook nog eens overtuigend zijn halve finale om daarna ook te domineren in de finale.

EuroRX voor Touringcars: Volders grijpt naast de titel
Een verrassende wending was er in de allerlaatste Europese wedstrijd ooit voor de klasse Touringcars. Voor het weekend leidde het trio Steve Volders, Jan-Emil Wilsberg en Daniel Lundh in het kampioenschap. Maar een pechweekend voor de Zweed Lundh en een mistasten wat de finale betreft voor Volders en Wilsberg gooide het kampioenschap uiteindelijk nog helemaal overhoop. Het is de Noor  Sivert Svardal (Mazda RX8) die zich dankzij een tweede plek in Zweden de laatste Europese kampioen in Touringcars  mag noemen. De zege was voor de Noor Fredrik R Magnussen met een Ford Fiesta. Kenneth Johansen vervolledigde het podium. Onze landgenoot Steve Volders kwam niet verder dan een vijfde stek in zijn halve finale en ook de Noor Jan-Emil Wilsberg moest vrede nemen met een vijfde stek in de andere halve finale.

Euro RX Supercars: Reinis Nitiss aan het feest
De let Reinis Nitiss won in Zweden zijn tweede wedstrijd van het seizoen, nadat hij ook in Spanje (Barcelona) wist te winnen. Nitiss breidt zijn voorsprong met nog twee wedstrijden te gaan tot 31 punten. De Noor Thomas Bryntesson , net als Nitiss met een Fiesta aan de slag, werd tweede voor de Zweed Lukas Walfriddsson.Onze landgenoot Michael De De Keersmaecker kreeg de twee punten voor de 15de plaats.

Wat het WK en RX2 betreft is er begin Augustus de wedstrijd  in Canada, het EK voor Supercars moet nog wachten tot begin september voor een vervolg in Lohéac.

(foto’s Johnny Loix)

You may also like
GSeries 2023: De Ridder kampioen, Vranckx derde
GSeries 2023: drie op een rij voor De Ridder, Vranckx op het podium
GSeries 2023: Vranckx en De Ridder domineren opnieuw
GSeries 2023: De Ridder en Vranckx op het podium