Home > #Hoofdnieuws > RACB gaat op zoekt naar toerwagentalent

RACB gaat op zoekt naar toerwagentalent

Tijdens de komende maanden wordt een Stuurwiel-selectie georganiseerd om een nieuwe ruwe diamant van de Belgische autosport te ontdekken. De inzet is uitzonderlijk: voor maximaal 30 € kan de laureaat in 2019 het volledige TCR Benelux-kampioenschap aan het stuur van een Audi RS 3 LMS ingezet door het RACB National Team afwerken. Audi Sport is een actieve partner in dit programma.

De Belgische autosport beleeft een uitzonderlijke periode. Een gouden tijdperk, dankzij een vertegenwoordiger op het hoogste niveau van de circuitracerij, Stoffel Vandoorne in de F1, en dankzij een hoofdrolspeler in het wereldkampioenschap rally, Thierry Neuville. De twee buitengewone landgenoten hebben dit gemeen: ze waren allebei lid van het RACB National Team.

Een vaststelling die echter niet verhindert dat men zich steeds opnieuw in vraag moet stellen. Met de regelmaat van een klok worden Stuurwiel-competities georganiseerd, om zo te trachten jonge talenten naar het hoogste niveau van de autosport te brengen. Dat zal de volgende weken ook het geval zijn, met de organisatie van een Toerwagen-Stuurwiel.

Aan de ene kant heeft het RNT tot doel steeds opnieuw jonge talenten te ontdekken”, stelt Geoffroy Theunis, manager van het RACB National Team. “Aan de andere kant heeft de toerwagenracerij bewezen één van de belangrijkste disciplines van de autosport te zijn. Je hoeft niet langs de F1 te zijn gepasseerd om er carrière te maken. Ons nieuwe Stuurwiel richt zich tot de jongeren die dat willen bereiken.”

Concreet kan dat onder deze voorwaarden: de kandidaten moeten Belg zijn en geboren zijn tussen 1 januari 1993 en 1 januari 2003. Ze hoeven niet over enige ervaring in de autosport te beschikken om deel te nemen. De deelnameprijs is democratisch gehouden: 10 euro. Die kan men drie keer uitgeven, het maximaal aantal pogingen op de simulator. Die eerste fase wordt over 12 data in september afgewerkt.

Het is het veeleisende circuit van Zolder dat als decor voor de eerste selectie zal worden gebruikt. De 36 snelste performers mogen het daarna opnieuw op simulator tegen elkaar opnemen, op een geheim circuit. De halve finalisten zullen zich ook voor een jury van experten moeten voorstellen.

Na deze confrontatie zullen zes laureaten (vijf kandidaten uit de selectie + de best geplaatste Belgische rijder in de TCR Benelux 2018 die aan alle selectievoorwaarden voldoet) in november in Neuburg in de infrastructuur van Audi Motorsport Competence aan de slag mogen gaan.

De reputatie van Audi in de autosport moet de kandidaten die zich helemaal in deze discipline willen geven een boost geven”, analyseert Geoffroy Theunis. “Voor het RACB National Team is het ook een mooie blijk van erkenning van de tot nu toe geleverde inspanningen.”

Na de finale wordt de laureaat opgenomen in het RACB National Team, met de garantie het volledige TCR Benelux kamioenschap 2019 af te werken, aan het stuur van een Audi RS 3 LMS uit de ateliers van Comtoyou Racing. Voor maximaal 30 euro!

Voor alle info of inschrijving: www.facebook.com/RACBNationalTeam of www.racbnationalteam.be

 

You may also like
WRC: “Tweede lus was telkens goed” (Guillaume de Mévius)
WRC: Top 10 voor De Mevius in Portugal
WRC: Guillaume de Mévius: “We hebben veel geleerd”
RNT: meer dan ooit met een internationale uitstraling