Home > Circuit > 24 Uren van Francorchamps Privé-karts dit weekend

24 Uren van Francorchamps Privé-karts dit weekend

Twee maanden voor de 24 Uren Karting van Francorchamps, die trouwens al sedert meerdere weken volzet zijn, zal de piste in de Ardennen dit weekend zinderen op het ritme van een andere etmaalrace. Deze keer zijn het de 24 Uren van Francorchamps voor Privé-Karts die aan de beurt zijn en waarbij ieder de kans krijgt zijn eigen kart verder te ontwikkelen binnen het technische reglement. Dat stelt dat de motor een viertakt moet zijn en stelt slechts een beperkte hoeveelheid brandstof ter beschikking.

De tuners hebben zich dus kunnen uitleven ook al zijn er sommige teams die profiteerden van de “arrive-and-drive” formule die organisator One Day Karting aanbood.

Voor deze tweede editie van de 24 Uren Karting voor Privé-karts onthaalt men zestien teams. “Eerlijk is eerlijk, dat zijn er minder dan we hadden verwacht”, bekent Patrick Van Billoen, de baas van One Day Karting. “We hadden niet zo lang geleden nog 26 karts, maar we kregen te maken met een reeks laattijdige afmeldingen van enkele Belgische teams, maar vooral van de Britse karts. Die zijn nochtans ingeschreven in het Britse Prokart Endurance Championship, waarvan onze 24 Uren deel uitmaken dit jaar. Maar het bleek dat de verplaatsing te kostelijk was.”

Patrick Van Billoen en zijn ploeg lieten zich er niet door ontmoedigen maar verdubbelden hun inspanningen. “Wij hebben ons aan de afspraken gehouden en de deelnemers zullen zien dat we weer kosten noch moeite hebben gespaard. We presenteren opnieuw onze live video-uitzendingen, die nog werden verbeterd met een livetiming, er zijn de speakers, de gridgirls, een professionele communicatie… We gaan deze tweede editie zo goed mogelijk organiseren en daarna gaan we nadenken over hoe we de wedstrijd in de toekomst kunnen laten evolueren…”

Ook al is de hoeveelheid kandidaten wat minder dan men had gehoopt, over de kwaliteit bestaat er geen twijfel en stevenen we af op een prachtige strijd om de overwinning.   Het Britse equipe MS So/Co Select, de laureaten vorig jaar, gooien hun titel in de schaal en keren terug met de vier winnaars van 2017: de Britten Dan Crossley en Paul Wilkins, de Nederlander Romano Franssen en de Belg Fabio Paoleschi, de recordman van de 24U Karting van Francorchamps. Nieuwkomer is Steve Lyall, die hoopt zijn steentje te kunnen bijdragen aan een mogelijke nieuw succes.

Er komen niet minder dan acht andere teams uit het Verenigd Koninkrijk, die allen de intentie hebben om hun kunnen in dit type van competitie te tonen. Want hadden vorig jaar de onderdanen van Hare Majesteit de Queen immers niet de top 6 gemonopoliseerd?

Opgelet dus voor Red Racing, tweede in 2017 met het kwartet Nichols-Cannon-Black-Randall, voor Modernised Racing (Thomas-Nurse-Waring-Waring-Overton-Slimms), voor TT Sport (Tracy-Cross-Cross-Batrum-Hammond-Adderley), voor PGS Racing (Scaife-Thompson-Day-Nichols-Brown-Brown), voor MS Lucas (North-Crease-Falcus-Delahunty-Jones), voor Offline 1 (Plackett-Pedlingham-Aston-Robertson), voor Team Keane (Stanway-Keane-Grundy-Dodson-McDonald) en voor MS JSR (Lucas-McDonald-Grinsell-Tugwell-Hopercraft), in 2017 nog op de kleinste podiumtrede.

Er is ook het Team VDH, dat Nederland zal vertegenwoordigen (Van der Helm-Tweehuizen-Koolen-Lamborelle-Welsh), maar de belangrijkste dreiging moet toch komen van de Belgische ploegen. KMRS Racing vertrouwt op Jérémy Peclers en Jérôme Farinaux (vorig jaar de winnaars van de 24U Karting van Francorchamps bij de Twins). Zij worden versterkt met de jongeren Antoine Morlet en Guillaume Germis. De formatie Young & Experience heeft zeker ook zijn argumenten op de tafel te leggen met Cédric De Meurers, Guillaume Faye, Miko Bouvier, Gianni Di Franco en Paul Theysgens. Fast8Maranello schreef twee ploegen in met Rino Gulisano-Michael Veulemans-Dave Coenen-Opnithi Puyato-Kevin Lemmens en Marco Gulisano-Matthias Boon-Dylan De Wolf-Wesley Van den Berghe-Glenn Sente-Michael Holsters. Verder moeten we het Steam Team in het oog houden, met Walter Timmermans-Thierry Le Leu-Michael Le Leu-Jeroen Rottey-Karel Coetsiers. En tenslotte is er nog, Neospeed om rekening mee te houden met Massimo Petramia, Laurent Dauw, Chris Akkerman en Clément Nopère.

Vermelden we nogmaals dat er in drie categorieën wordt gereden: Evo1 (motoren in de handel verkrijgbaar zoals de Honda GX of de Subaru 400cc), de Evo2 (tweemotorige, viertakt machines die in de handel verkrijgbaar zijn), zij zullen de meerderheid van het veld uitmaken, en de Evo3 (viertaktmotoren die specifiek ontworpen zijn voor de karting en motoren met versnellingsbak). Buiten het algemene klassement zijn er dus ook nog deze wedstrijden in de wedstrijd…

De start wordt gegeven op zaterdag 16u en de volledige uitzending van de wedstrijd (vanaf 11u) zal, evenals het klassement, te vinden zijn op www.onedaykarting.be

(persbericht)

You may also like
M Racing Experience naar de top in de 24 Uren Karting van Francorchamps
Compleet succes voor de 24u Karting Francorchamps
Brits-Nederlandse dominantie in 24 Uren van Francorchamps voor Privé Karts 
Denk nu al aan 24 Uren Karting van Francorchamps 2018