Home > Rally > BRC > Lietaer niet zonder slag of stoot

Lietaer niet zonder slag of stoot

Het stond in de sterren geschreven dat Paul Lietaer de FIA Historic Rally van Ieper zou winnen. Hij werd dan ook aangestipt als torenhoge favoriet, maar het liep niet helemaal vanzelf!

Eerst was er Mats Van den Brand, met de supersnelle en krachtige BMW. Die nam van bij aanvang de leiding in handen en Lietaer moest de Manta 400 in de achtervolging sturen.Van den Brand verdween in de vijfde proef van het toneel. En dan was er Stefaan Stouf, op de Ford Sierra Cosworth 4×4 bijgestaan door Joris Erard. Die regen de besttijden aan elkaar, zelfs tot een voorsprong van 37 seconden op Lietaer na de tiende chronorit. Maar in de 11de proef verloren ze plots tijd en nog voor de start van KP12 viel het harde verdict: opgave Stefaan Stouf met kapot differentieel.

Lietaer pakte de leiding en de zege, voor de BMW M3 wagens van Tom Van Rompuy en de jarige Jens Vanoverschelde, en een uitermate tevreden Danny Kerckhof en Kristof Dejonghe.

“Er werd hard gereden”, zei Paul Lietaer, “Spijtig dat Stefaan uitviel, maar het is en blijft een mechanische sport, daar valt weinig over te vertellen. Daarna was de zege er voor ons.”

Voor Lietaer was het ondertussen zijn 37ste deelname aan Ieper en de zege in de FIA Historic Rally was zijn 158ste overwinning in een rally!

You may also like
Ypres Historic en Classics: BMW power heerst
Ypres Historic keert terug naar de Markt
Beelden van de ‘Historic’ shakedown
Paul Lietaer als underdog…