Home > #Hoofdnieuws > Hamilton profiteert van puntenverlies Vettel

Hamilton profiteert van puntenverlies Vettel

Lewis Hamilton (Mercedes) is na een overwinning in de Grote Prijs Formule 1 van Frankrijk de nieuwe WK-leider. De Brit profiteerde van puntenverlies van Sebastian Vettel (Ferrari), die bij de start een aanrijding had met Mercedes-rijder Valtteri Bottas.

De start in Paul Ricard verliep zoals verwacht chaotisch. Vettel tikte Bottas aan en de Fransen Pierre Gasly en Esteban Ocon verdwenen na een aanrijding uit de wedstrijd.

Vettel kreeg een straf van vijf seconden en finishte nog op de vijfde plek, terwijl Bottas niet verder kwam dan de zevende positie. In de slotfase slaagde de Fin er niet in om Haas-rijder Kevin Magnussen nog van de zesde plaats te stoten.

Vooraan controleerde Lewis Hamilton de hele wedstrijd. Hij won voor de sterke Max Verstappen (Red Bull) en Kimi Raikkonen (Ferrari), die dankzij een sterke strategie in de slotfase nog voorbij de Red Bull van Daniel Ricciardo ging.

Beide Renault-rijders Carlos Sainz en Nico Hülkenberg scoorden op de plaatsen acht en negen punten, terwijl ook Charles Leclerc (Sauber) zich dankzij het scoren van het laatste WK-puntje opnieuw liet opmerken.

Sterke Vandoorne

Onze landgenoot Stoffel Vandoorne reed een sterke race, ging op de piste voorbij aan zijn teamgenoot Fernando Alonso en stuurde zijn McLaren naar de twaalfde plaats. Alonso, vorige week nog winnaar van de 24 Uur van Le Mans, finishte als zestiende.

Frankrijk was de eerste race uit een reeks van drie wedstrijden in drie opeenvolgende weekends. Volgende week is er een race in het Oostenrijkse Spielberg en een week later trekt het F1-circus naar Silverstone. Hamilton trekt als puntenleider naar Oostenrijk een heeft een voorsprong van veertien punten op Vettel. Mercedes blijft leider bij de constructeurs.

Foto © Red Bull Content Pool

You may also like
GT World: de testdagen door de lens van Simone Nava
F1 Bahrein: Red Bull snelst in vrije trainingen, Alonso en Aston Martin mikken op podium
De autosport dit weekend: startlicht voor de eenzitters
In een notendop: F1