Home > #Hoofdnieuws > Neuville op weg naar winst in België en fotogalerij

Neuville op weg naar winst in België en fotogalerij

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

Hoewel Vincent Verschueren en Kris Princen de druk op de ketel houden, lijkt Thierry Neuville op weg naar de zege in Ieper. De deelnemers zijn aan de laatste lus begonnen en de leider in het WK heeft goed 40 seconden bonus op Verschueren en 50 op Kris Princen. De rest van het veld, onder aanvoering van Cédric Cherain volgt op bijna twee minuten en meer.

Guillaume de Mévius en Martijn Wydaeghe halen de finish alvast niet, de kerels van het RACB National team gingen er nog maar eens vanaf en hun rally stopte vroegtijdig. Het was crisisoverleg bij Peugeot en het RNT en de geruchten over stevige ingrepen waren niet uit de lucht gegrepen. Wait and see…

Ondertussen bleef Thierry Neuville de debatten domineren, “al moeten we wel blijven jagen, zo niet komen Verschueren en Princen terug”, was de Hyundai-rijder duidelijk. “Zij rijden foutloos en aan een hoog tempo, ik denk dat ze elkaar ook onderling naar een hoger niveau tillen.

Ook de strijd om de vierde stek tussen Cherain, Fernemont en Bedoret, alledrie met een Skoda is nog steeds leuk om volgen.

Bij de Porsche-rijders is Snijers nog steeds de leider met meer dan 2 minuten voorsprong voor Claudie Tanghe. Chris Van Woensel was tweede, maar de piloot uit Schriek reed lek wat hem twee minuten kostte. In R2 heeft de Brit James Williams een nipte voorsprong op de Peugeot 208 R2 van Gilles Pyck. Joachim Wagemans is derde na een schuiver die hem een minuut kostte. Het kan nog spannend worden tussen Williams en Pyck, die elk vooral kijken naar de onderlinge strijd in hun nationaal Junior-kampioenschap.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_gallery _builder_version=”3.0.105″ show_title_and_caption=”on” show_pagination=”on” gallery_ids=”21902,21903,21904,21905,21906,21907,21908,21909,21910,21911,21912,21913,21914,21915″ fullwidth=”on” db_image_max_width_tablet=”51″ db_image_max_height_tablet=”501″ db_image_row_spacing_tablet=”51″ db_image_object_fit=”initial” orientation=”landscape” zoom_icon_color=”#dd0000″ hover_overlay_color=”rgba(255,255,255,0.9)” background_layout=”light” db_image_center_titles=”left” pagination_font_size_tablet=”51″ pagination_line_height_tablet=”2″ /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]