Home > #Hoofdnieuws > Rallycross op diverse fronten volgend weekend

Rallycross op diverse fronten volgend weekend

Het wordt een mooi gevuld rallycrossweekend met de Opendeurwedstrijd op het Glosso-circuit te Arendonk en de derde manche van het Nederlands kampioenschap op het Eurocircuit in het Nederlandse Valkenswaard. Daarnaast is onze landgenoot Guillaume De Ridder toe aan zijn derde manche in de klasse RX2 en dat in het NordicRX, het Scandinavisch kampioenschap zeg maar.

Op het Glosso-circuit kunnen niet-licentiehouders eens proeven van het rallycrosswerk en op zaterdag 23 juni staan de trainingssessies op het programma. Zondag begint dan de eigenlijke wedstrijd. Er wordt gestreden in de klassen min en plus 1600cc, er is een aparte damesklasse en een klasse voorbehouden voor competitiewagens, wagens die ook regionaal en (inter)nationaal te zien zijn. Zondag begint de wedstrijd om 10 uur.

Ietsje verder is er dan zondag de wedstrijd op het Eurocircuit waar een kleine 80 rijders aanmeldden voor de derde ronde van het Nederlandse rallycrosskampioenschap. Die 80 rijders zijn verdeeld over zes klassen: CV, Sprintcars, FRC Sprinters en Superklasse, RST Junior Cup, Super 1600, Supernationals min en Supernationals Plus. Zowat de helft van dat aantal rijders zullen we zien strijden in de reguliere rallycrossklassen Super1600 en Supernationals met in Super1600 nog de komst van twee Britten, met name Phil Chicken en Michael Boak, beide met een Citroen C2. De vrije trainingen vangen aan om 10 uur waarna de reeksen en finales worden afgwerkt. We geven mee dat deze wedstrijd ook meetelt voor het BelNed-klassement, een klassering opgemaakt op basis van de resultaten behaald tijdens de wedstrijden op het Duivelsbergcircuit  (Maasmechelen) en Eurocircuit.

Last but not least zal Guillaume De Ridder in het Noorse Grenland op zoek gaan naar een drie op drie in de klasse RX2 in RallyX Nordic. Een mooie voorbereiding op de wedstrijd een weekje later in het Zweedse Höljes, waar dan de zesde manche van het WK Rallycross wordt verreden.

(foto J Dingenen)

You may also like
GSeries 2023: De Ridder kampioen, Vranckx derde
GSeries 2023: drie op een rij voor De Ridder, Vranckx op het podium
GSeries 2023: Vranckx en De Ridder domineren opnieuw
GSeries 2023: De Ridder en Vranckx op het podium