Home > #Hoofdnieuws > LMP2-winnaar 24 Uur van Le Mans gediskwalificeerd

LMP2-winnaar 24 Uur van Le Mans gediskwalificeerd

De #26 G-Drive Racing Oreca van Jean-Eric Vergne, Roman Rusinov en Andrea Pizzitola verliest de overwinning in de LMP2-categorie in de 24 Uur van Le Mans. Net als de #28 van TDS Racing – die oorspronkelijk vierde werd – gebruikte het team een illegaal onderdeel bij het tanken.

Daardoor is de overwinning nu voor de #36 Signatech Alpine van Nicolas Lapierre, Andre Negrão en Pierre Thiriet, voor de #39 Graff Racing Oreca van Vincent Capillaire, Tristan Gommendy en Jonathan Hirschi.

Door de diskwalificatie van de TDS Oreca eindigen Juan-Pablo Montoya, Will Owen en Hugo de Sadeleer met hun United Autosports Ligier #32 nog op het podium, ondanks een vijfde plaats in het oorspronkelijke klassement.

Foto © Evers Media/Eyckmans

You may also like
FIA WEC: WRT kent alle namen
Best of 2022: door de lens van Roel Ramaekers
Le Mans 24: ook mooi programma naast het circuit
ELMS Le Castellet: de vrije trainingen door de lens van Roel Ramaekers