Day

juni 17, 2018

Beeld van het weekend

Vergeef het ons, maar wij kiezen niet voor Fernando Alonso voor het beeld van het weekend. Onze eigen Laurens Vanthoor heeft daar na zijn overwinning in GTE Pro tijdens de 24 Uur van Le Mans minstens even veel recht op. Bij deze.

Cijfers en weetjes na Le Mans 2018

De #8 Toyota Gazoo Racing Hybrid heeft de 86ste editie van de 24 Uur van Le Mans gewonnen. Fernando Alonso, Sébastien Buemi en Kazuki Nakajima brachten de Japanse bolide eindelijk naar de overwinning. Wat volgt zijn enkele weetjes en feiten over deze editie van de 24 Uur...

Stemmen van de winnaars na de 24 Uur van Le Mans

Toyota haalt de 1-2 binnen, Laurens Vanthoor wint met Porsche in LMGTE, de zege in LMP2 gaat naar de G-Drive Oreca en de Porsche van Patrick Dempsey met jongste deelnemer in 2018 Julien Andlauer won in LMGTE Am. Dit zijn de reacties uit de winnende kampen na de mythische 24 Uur van Le Mans.

Toyota eindelijk, Porsche voor de 107de maal

De 86ste editie van de 24 Uur van Le Mans gaat heel waarschijnlijk niet de geschiedenisboeken in als de meeste beklijvende ooit, maar de winst van de Spanjaard Fernando Alonso betekent wel dat Mike Hawtnorn, Phil Hil en Jochen Rindt het gezelschap krijgen in het rijtje van de wereldkampioenen F1 die ook Le Mans op hun naam weten te schrijven.

FLASH: Toyota #7 in de problemen!

Anderhalf uur voor het einde van de 24 Uur van Le Mans heerst er paniek in het kamp van Toyota. De #7 met Kamui Kobayashi achter het stuur is erg traag de pits binnen gereden, maar kon na een korte check door het team opnieuw op pad.

ACO zet communicatieverantwoordelijke Inge Moreau in de bloemetjes

Inge Moreau, de opgewekte Nederlandse verantwoordelijke voor de media in Le Mans, heeft de prijs van de Communicatie gewonnen van de ACO. Elk jaar krijgt een piloot of een PR-verantwoordelijke die erg toegankelijk is die eer toegewezen. Een internationale jury, waaronder onze hoofdredacteur Joost Custers, bepaalt wie wint.