Home > #Hoofdnieuws > Steffen, Wyszynsky, Lambers en Volders winnen in Buxtehude

Steffen, Wyszynsky, Lambers en Volders winnen in Buxtehude

In het Duitse Buxtehude nabij Hamburg werd afgelopen weekend de derde wedstrijd afgewerkt in het kader van het Belgisch Kampioenschap rallycross. Die BK-wedstrijd kreeg enkele minder reguliere namen over de vloer.

Onze landgenoot Johnny Verkuringen zag in de klasse Supercars een drietal andere concurrenten aan de start komen waarbij het de Duitser Andreas Steffen was die met zijn Ford Fiesta met de zege aan de haal ging.

In de klasse Super1600 liet de Pool Jakub Wyszynsky met zijn VW Polo alle Belgen achter zich. Voor het kampioenschap doet leider Steve Otzer dan weer een goede zaak door tweede te finishen met de Citroen Saxo. Yves Teelen (Peugeot 208) vervolledigde het podium terwijl Davy Van Den Branden vrede moest nemen met plaats vier.

Bij de klasse Supernationals onder twee liter was BMW-rijder Kurt Lambers aan het feest en bij de klasse Supernationals boven 2000cc liet Steve Volders, zelf onderweg met een Ford Fiesta, Volvo-rijders Luc Maris en Kristof Bex achter zich.

Het BK Rallycross wordt zondag 8 juli in ons land vervolgd op het vertrouwde Duivelsbergcircuit te Maasmechelen.

(foto J Dingenen / Kurt Lambers met de BMW onderweg eerder dit jaar in Mettet)

You may also like
BK RX: Een C2 voor Steve Otzer
WRX: Timmy Hansen wereldkampioen na een ware thriller
WRX: Niclas Grönholm leidt, Timmy Hansen op titelkoers
BK RX: Maasmechelen sluit het seizoen af