Home > #Hoofdnieuws > Rob Leupen: “Toyota op zijn hoede voor privateers”

Rob Leupen: “Toyota op zijn hoede voor privateers”

Rob Leupen, de teamdirecteur van Toyota Gazoo Racing, blijft na de kwalificaties voorzichtig over de kansen van de Japanse constructeur in de 24 Uur van Le Mans. “De concurrentie heeft nog niet alles laten zien”, zegt de sympathieke Nederlander.

De snelste Rebellion RB13 naderde tijdens de kwalificaties tot op acht tienden van een seconde van de tweede Toyota, al werden de tijden van de Rebellion #3 later geschrapt door het missen van de technische controles in de pits.

“De privateers zijn snel en we zijn er uiteraard niet gerust op”, vertelt Leupen aan Autosportwereld.be. “Ze hebben niet allemaal hun snelste tijden gereden, dus we moeten alert en voorzichtig zijn. We hebben twee wagens die tegen elkaar racen en dat maakt het voor ons extra gevaarlijk.”

Toyota brengt twee wagens aan de start, maar desondanks verschilt de strategie volgens Leupen niet echt in vergelijking met vorig jaar, toen het team drie wagens liet rijden. “Onze strategie verschilt niet met andere jaren”, klinkt het. “We hebben natuurlijk in het verleden geleerd dat we voorzichtig moeten zijn en je leert uit de fouten die je maakt. We weten niet wat het weer gaat doen en we hebben erg veel ongevallen gezien tijdens de trainingen, maar we zijn er goed doorgekomen. Het risico dat er iets fout loopt bestaat altijd.”

Minutieuze voorbereiding

Toyota bereidde zich tijdens testsessies minutieus voor op Le Mans, door bijvoorbeeld bepaalde wedstrijdfeiten te simuleren, zoals kegeltjes die vast komen te zitten tussen de wielen. “We hebben geleerd uit het verleden en we proberen de toevalligheden zoveel mogelijk te vermijden. Maar het is onmogelijk om je op al die toevalligheden voor te bereiden…”

Foto © Toyota Gazoo Racing

You may also like
WRC Zweden: winst voor Tänak, Neuville ondanks teamorders toch derde
WRC Zweden KP15: Neuville wint vier proeven en is derde, Tänak leidt
WRC Zweden KP11: Breen blijft leider, Neuville wint KP, maar blijft zesde
WRC Zweden KP8: Breen leidt, Tänak nadert