Home > #Hoofdnieuws > Crashes onthoofden startveld LMP1

Crashes onthoofden startveld LMP1

In LMP1 gaat de afvallingsrace verder. De klasse voor de potentiële winnaars van de 86ste editie van de 24 Uur van Le Mans telt vooraan nog maar vier wagens, de beide Toyota en de beide Rebellion, uiteraard in die volgorde.

SMP Racing verloor even voor elven de nog overblijvende wagen vooraan, met een stevige schuiver van de Rus Matevos Isaakyan. De schade leek aanzienlijk en of de auto nog kan vertrekken, is maar de vraag. De andere SMP BR, met onder meer ex-wereldkampioen F1 Jenson Button, stond vrij lang in de pitlane met een motorisch probleem en lag rond elf uur laatste.

Nog brokken

Eerder crashte ook Dominik Kraihamer met de Bykolles Enso CLM stevig en die auto mocht voor goed naar het park der opgevers. Brokken waren er ook bij Dragonspeed, waar de BR1-AER schade opliep na een impact en ook al in de onderste regionen van het klassement te vinden is. Resten de beide Ginetta G60, die zo nu en dan een probleem kennen, maar wel beide nog net in de top 20 postvatten.

Vooraan leidt Toyota dus na acht uur wedstrijd, met de #7 (Lopez-Conway-Kobayashi) voor de #8 (Alonso-Buemi-Nakajima), maar het verschil blijft miniem. Op respectievelijk twee en vier ronden vinden we de #3 en #1 Rebellion R13 van Laurent-Beche-Menezes en Lotterer-Jani-Senna.

© Evers Media/ Evers

You may also like
FIA WEC: WRT kent alle namen
In een notendop: uithouding
FIA WEC: Peugeot aan de start in Monza
FIA WEC – Le Mans: Goodyear met een voorraad