Home > #Hoofdnieuws > Belgen in Le Mans: de vliegende reporter Thomas Bastin

Belgen in Le Mans: de vliegende reporter Thomas Bastin

36 is hij, Thomas Bastin, een gepassioneerde autosportjournalist die al sinds 2013 als vliegende reporter in de pitlane van Le Mans te vinden is. Thomas Bastin verzorgt in zijn eentje de interviews in voor de boxen en mist zo goed als geen minuut van de race en continue actie.

Dit is gewoon een heerlijke opdracht en ik zou ze voor geen geld ter wereld willen missen”, vertelt de man die heel vaak ook speaker is op diverse autosportevenmenten en daarnaast ook regelmatig presentaties in de autosportwereld verzorgt.

Concreet hoor je mij tijdens de interviews van rijders die net uit de auto komen of bijvoorbeeld van teammanagers in geval van incidenten of problemen van een wagen. Ik ben inderdaad helemaal alleen voor deze opdracht en dan moet je soms inschatten wie je wil interviewen en soms is de keuze niet makkelijk. Het fijne is dat je midden in de actie zit en echt ‘in’ de race kan blijven, De toeschouwers horen mij via de luidsprekers van het circuit of op de grote schermen die overal te vinden zijn. Ik heb geen doublure, dus probeer ik zoveel mogelijk aanwezig te zijn, al eet ik uiteraard tussendoor even en mogelijk slaap ik een paar uur, maar dat is niet zeker. Het is wel een gezonde opdracht, want ik zit aan zo’n 15.000 stappen per dag, dat volg ik op mijn applicatie…

Hoe dan ook de interventies van onze landgenoot worden gesmaakt en de Belgische inbreng in de Franse klassieker is zowat overal te vinden.

Foto: © Dirk Bogaerts

You may also like
FIA WEC: ook Peugeot wil succes dit seizoen
FIA WEC: Isotta Fraschini laat Hypercar zien
FIA WEC: WRT kent alle namen
In een notendop: uithouding