Home > #Hoofdnieuws > Belgen in Le Mans: autosportjournaliste Luna De Wilde

Belgen in Le Mans: autosportjournaliste Luna De Wilde

In de reeks Belgen in Le Mans kwamen eerder al fans, een uitgever, een spotter en een ingenieur aan bod. Een aspect dat we nog niet eerder belichtten is de journalistieke kant van het verhaal, en wie kunnen we daar beter voor interviewen dan Luna De Wilde. De jonge autosportjournaliste in spé interviewde op zaterdag zelfs Patrick Dempsey in Le Mans…

De ambitieuze Luna komt uit een ware autosportfamilie met als broer het eenzittertalent Ugo De Wilde (actief in de Franse Formule 4) en als papa Olivier De Wilde, autosportjournalist bij La Dernière Heure. De Brusselse groeide op met autosport en dat straalt ze ook uit. “Mijn grote droom is om autosportjournaliste te worden. Het liefst doe ik de interviews in de pitlane, het is dan ook de bedoeling dat ik televisiereporter wordt in de autosport”, vertelt ze enthousiast.

Voor dat kan gebeuren, moet ze echter nog haar studies afwerken. “In september begin ik aan mijn hogere studies in de Communicatiewetenschappen. Daarna volgt nog twee jaar Journalistiek, maar ondertussen blijf ik doen wat ik nu doe: interviews voor ‘la DH’ met de rijders en met teambazen.”

Le Mans is voor Luna het absolute hoogtepunt van het autosportjaar. In 2013 mocht ze voor de eerste keer mee. Ze was toen dertien. “Ik ben hier nu voor de derde keer en het blijft een ervaring. Ik heb net Patrick Dempsey geïnterviewd en nog deze avond ben ik twee uur lang in de pitlane te vinden voor interviews met rijders. Dit leven bevalt me wel!”, lacht ze.

Foto © Autosportwereld.be

You may also like
FIA WEC: WRT kent alle namen
Le Mans 24: ook mooi programma naast het circuit
Le Mans 24: Inschrijvingen 24 uur Le Mans heropend
Michelin en Symbio: de weg naar de toekomst van de autosport wordt nu gebaand met MissionH24