Home > #Hoofdnieuws > Eric De Doncker letterlijk in ‘Road to Le Mans’

Eric De Doncker letterlijk in ‘Road to Le Mans’

Eric De Doncker is een van de drie Belgen die dit jaar in het voorprogramma van de 24 Heures du Mans deelneemt aan de Road to Le Mans. Autosportwereld.be sprak met hem net voor de start van de eerste race op donderdagavond.

De kwalificaties verliepen door enkele rode vlaggen en dus heel wat onderbrekingen niet gemakkelijk voor De Doncker en zijn teamgenoot Dino Lunardi. “Het is natuurlijk moeilijk om in het ritme te komen met al die onderbrekingen”, zegt De Doncker. “Je hebt hier sowieso al drie ronden nodig om alles op temperatuur te krijgen en in een kwalificatie van twintig minuten rijd je dan eigenlijk slechts één snelle ronde. Als je dan in de Porsche Curves in het verkeer terecht komt, is je ronde natuurlijk om zeep. Maar dat hoort erbij in Le Mans.”

Over het kampioenschap, de Michelin Le Mans Cup met verder races in Paul Ricard, Monza, Spielberg, Spa en Portimão, is De Doncker erg positief. “Het is een fantastisch kampioenschap met vijftig wagens en erg kwalitatieve rijders”, vertelt hij. “Natuurlijk rijden we in Le Mans in het voorprogramma en dat voel je wel een beetje, want het tijdschema is erg strikt. Dat is een beetje jammer.”

LMP2?

Dat De Doncker graag aan de 24 Uur van Mans wil deelnemen is een feit, maar dat is natuurlijk gemakkelijker gezegd dan gedaan…

“Ik heb in Portimão getest met een LMP2 van IDEC Sport”, klinkt het. “Dat team wilde graag een wagen laten rijden met gentlemenrijders, maar het is niet gemakkelijk om een wagen aan de start te krijgen in Le Mans en uiteindelijk heeft het team hier één wagen die deelneemt aan de hoofdrace.”

Wie weet is dit dus letterlijk de ‘Road to Le Mans’ voor Eric De Doncker…

Foto © Evers Media

You may also like
Le Mans Cup: Brent Verheyen met Haegeli by T2 Racing
In een notendop: FIA WEC, DTM en LMP3
24H Series – Spa: F4 en Prototype Cup door de lens van Joachim Cieters
ELMS Le Castellet: de vrije trainingen door de lens van Roel Ramaekers