Home > #Hoofdnieuws > Belgen in Le Mans: Jorge Segers

Belgen in Le Mans: Jorge Segers

Er zijn ook naast de piste heel wat Belgen in Le Mans. Een Limburger die in Le Mans 24 uur blijft en niet op een camping, is Jorge Segers. Jorge werkt normalerwijze voor Audi ABT in DTM, maar hier is hij race ingenieur voor Racing Team Nederland, dat een Dallara P217-Gibson voor Frits Van Eerd, Giedo van der Garde en Jan Lammers inzet.

Ik ben verantwoordelijk voor het technische aspect van de wagen en de strategie die daar verband mee houdt“, vertelt Jorge, na zijn race-uren een liefhebber van Metal. “Ik bekijk mee de afstelling voor de wagen, maar bekijk ook mee wie er rijdt, welke strategische keuzes er gemaakt worden en zit dan ook 24 uur lang aan de muur van de pitlane. Uiteraard communiceer ik met de rijders, maar ook met het team.

Veel rust gunt de autosport onze landgenoot niet, want volgende week is hij alweer aan het werk op de Norisring, als Performance Ingenieur voor Audi Abt in DTM. “Maar ik kan dus los van het DTM-programma ook andere opdrachten aannemen en het FIA WEC met het Nederlandse team is er dus één van. Het is uiteraard een heel andere opdracht, want hier in Le Mans willen we vooral uitrijden en als het kan in de top 10 van LMP2.

Foto © Evers Media

You may also like
FIA WEC: Peugeot aan de start in Monza
FIA WEC – Le Mans: Goodyear met een voorraad
Le Mans 24: ook mooi programma naast het circuit
50 jaar film ‘Le Mans’