Home > #Hoofdnieuws > Toyota bovenaan in vrije training, Porsche domineert GT

Toyota bovenaan in vrije training, Porsche domineert GT

De vrije trainingen voor de 24 Uur van Le Mans zitten er op en zoals verwacht is het Toyota dat de troepen na de vier uur durende sessie aanvoert. De #7 van Kamui Kobayashi, Mike Conway en José Maria Lopez reed de snelste tijd in 3’18.718.

In droge omstandigheden ging de sessie om 16:00 deze namiddag van start. Na vier uur trainen was de #7 een halve seconde sneller dan de zusterwagen van Fernando Alonso, Sébastien Buemi en Kazuki Nakajima.

Rebellion Racing volgde met de #3 van Thomas Laurent, Mathias Beche en Gustavo Menezes als derde om amper zeven tienden van een seconde. Ook de DragonSpeed BR1 #10 van onder meer de Nederlander Renger van der Zande deed het goed en was op anderhalve seconde goed voor de vierde chrono.

Roman Rusinov, Andrea Pizzitola en Jean-Eric Vergne, de winnaars van de openingsrace in Spa, waren het snelst in de LMP2-categorie met hun G-Drive Oreca #26.

Porsche boven in GT

Porsche domineert voorlopig in GT. Laurens Vanthoor leek met de #92 op weg naar de besttijd, maar moest vrede nemen met de tweede plek na zijn merkgenoten Patrick Pilet, Nick Tandy en Earl Bamber in de #93. Ook de derde plek in GTE Pro was voor een Porsche, namelijk voor de #91 van Gianmaria Bruni.

De Ford van Stefan Mücke was vierde op 1,3 seconde van de snelste Porsche. Ook in GTE Am was Porsche snel onderweg, want daar zorgde de #88 Proton Dempsey van Matteo Cairoli, Khaled Al Qubaisi en Giorgio Roda ervoor dat het Duitse merk bovenaan de tabellen prijkte.

Tussen tien uur en middernacht staat de eerste kwalificatiesessie op het programma.

Foto © Toyota

You may also like
IMSA Sebring 12: Porsche krijgt grotere luchtinlaat
Porsche Sprint Challenge Southern Europe: Benjamin Paque vicekampioen
24H Series Mugello: bijna 50 inschrijvingen
FIA WEC: WRT kent alle namen