Home > Historic > Events > Deflandre duo aan de leiding na Stelvio passage

Deflandre duo aan de leiding na Stelvio passage

Na een zeer welverdiende nachtrust lag er voor de deelnemers aan Luik-Rome-Luik 2018 opnieuw een stevig dagje in het verschiet. Op maandag werd immers de aanval ingezet op de mythische Stelvio, de hoogste bergpas die open staat voor verkeer in de Italiaanse Alpen, op 2758 meter hoogte!

Op de weg naar het Como meer waren de technische problemen niet uit de lucht. Zo werden onder andere de beide Porsche 356 van Roamhy Heras en Jennifer Hugo enerzijds, Luc De Vos en Bruno Mariens anderzijds, getroffen door pech. De Duitse wagens kenden remproblemen. Zorgen ook voor de Porsche 911 E van Roger en Julien L’Hoest, voor de Austin Healey 100/6 van Denis Duquelle en Stéphane Kauffman (remmen), voor de Morgan Plus 4 van de Fransen Philippe Maigne en Sylvain Vaquez (alternator), maar ook voor André Lamotte en Eric Reul (Lancia Aurelia B20S) en de Fransen Dominique Bareille en Noël Malian (Volvo 122S). Sommigen van hen haalden het einde van de etappe niet!

Als we ons al mochten feliciteren met de kalmte die er heerste, op technisch gebied dan, in de eerste lange etappe, dan was er aan werk geen gebrek voor de ploeg van MY Vintage, die de technische bijstand verzorgt in deze Luik-Rome-Luik 2018”, bevestigt Jean-François Devillers, de meester-chef van de organisatie. “Het is een bewijs dat deze proef een echte test blijft voor mens en machine…”

Sportief gezien kenden we een mooie en grootse etappe, die meer dan ooit de competitiviteit van de toppers binnen het deelnemersveld illustreerde. De elf proeven (RT’s) van de dag lieten toe aan heel wat teams om gedeeltelijke zeges te boeken zoals de eerste leiders Crucifix-Noelanders (Ford Anglia), De Vos-Goris (Porsche 911), Adriaens-Moors (Porsche 911 2.4 S), Deflandre-Deflandre (Porsche 911), de Britten Mallagh-Mallagh (Porsche 911 2.7 S), Decremer-Albert (Opel Ascona), Blaise-Lienne (Porsche 911), Castelein-Castelein (Shelby Cobra 289), maar eveneens Delincé-Minguet (Ford Escort MK1)!

Met de beste prestatie, gemeten over heel de dag, hesen Yves en Benoît Deflandre zich naar de kop van het klassement met een totaal van 307,6 punten, op de hielen gezeten door Christian Crucifix en Yves Noelanders (311,6 punten), Stéphane Blaise en Patrick Lienne (317,5 punten), Michel Decremer en Yannick Albert (347,2 punten), en verder Jacques Evrard en Christian Bernard (Porsche 911, 393,2 punten).

Op dinsdag, de derde wedstrijddag, staan er 8 RT’s op het programma in de Italiaanse Alpen. Het gaat richting Turijn met een aankomst voorzien in het station van Sauze d’Oulx.

(persbericht/foto: Trajectoire – J. Mahiels)

 

Wie alles wil weten over de editie 2018 van Luik-Rome-Luik mag niet vergeten van de app te downloaden op de volgende links:
Android : https://play.google.com/store/apps/details?id=com.apptree.trajectoire
IOS : https://goo.gl/BnGyhz

 

You may also like
Ommekeer in Luik-Rome-Luik
Luik-Rome-Luik op terugweg naar België
Stevig duel tussen Deflandre-Deflandre en Blaise-Lienne
Luik-Rome-Luik: match nog steeds onbeslist