Home > #Hoofdnieuws > Een stand van zaken halverwege WRC 2018

Een stand van zaken halverwege WRC 2018

Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul mogen zich de komende zes weken nog maar eens WK-leider noemen. Echter de voorsprong van 27 punten op hun dichtste achtervolger, Sébastien Ogier, is groter dan van wie ook de afgelopen vijf seizoenen. De positie van onze landgenoten is alvast meer dan zo maar een leiderspositie in het WK…

– Van de 128 KP’s die tot dusver werden verreden, won Neuville er 29 tegen negentien voor Ogier, beide heren wonnen wel drie WK-wedstrijden tot dusver. Opvallend Ott Tänak won 31 proeven in de zeven tot hiertoe verreden wedstrijden, maar telt wel 70 punten achterstand op Neuville, als derde in het WK. Tänak was ook de enige rijder tot dusver die een wedstrijd wist te winnen van de nummers één en twee in het WK.

– Ogier reed wel 54 proeven aan de leiding, tegen ‘maar’ 34 proeven voor Neuville.

– Neuville scoorde tot dusver 21,28 punten per verreden rally, Ogier ‘maar’ 17,42. De nul van Portugal speelt hem uiteraard parten.

– Neuville stond vijfmaal op het podium, Ogier viermaal, beide heren wonnen zoals gezegd driemaal. Neuville scoorde ook in iedere wedstrijd punten, Ogier zes van de zevenmaal.

– Neuville heeft ook een gemiddelde van 3,28 punten behaald in de zeven powerstages, Ogier 2,28.

– In de komende zes wedstrijden van het WK behaalde Ogier al veertien zeges, Neuville twee. Maar daar zou wel eens verandering in kunnen komen, na de mentale tik van Sardinië die de Fransman toch te verwerken kreeg.

You may also like
In een notendop: ERC en WRC
In een notendop: rally
WRC Mexico: tien WRC’s en zestien WRC2
WRC 2024: met Letland op de kalender