Home > Circuit > De 25 Hours VW Fun Cup, dat is al over een maand

De 25 Hours VW Fun Cup, dat is al over een maand

30 dagen! Over exact één maand beleeft de 25 Hours VW Fun Cup zijn 21ste editie. Twintig jaar na de eerste – erg – langeafstandsrace (die toen werd betwist over 24 uur) worden opnieuw ongeveer 120 Racekevers verwacht op het Circuit van Spa-Francorchamps.

“Bijna elke dag vallen er nieuwe deelnames uit de bus”, verheugt Vanessa Bouchat zich, de Series Manager van de European VW Fun Cup, die de 25 Hours als vierde afspraak op zijn kalender heeft staan. “Dat is het bewijs dat de 25 Hours absoluut een must blijven voor de liefhebbers van de autosport. Onder de deelnemers vinden we vooral amateurrijders die plezier komen beleven op het mooiste circuit ter wereld, onder wie de vaste waarden van de VW Fun Cup, maar ook heuse sterren uit de autosport, die actief zijn in andere disciplines en het peloton komen versterken. Eens te meer leven we toe naar een groots feest!”

Een feest waarvan nog niet alle genodigden gekend zijn. “Verschillende formaties zijn hun teams nog aan het vervolledigen”, gaat Vanessa door. “Kronos Events vormt dan ook meer dan eens een tussenpersoon door rijders in contact te brengen met de teams. Geïnteresseerde deelnemers moeten dus zeker niet twijfelen om ons te contacteren!”

Een ‘Live’ tv, animaties en de Porsche 919 Hybrid Evo als cadeau

Goed nieuws, de rechtstreekse uitzending die zoveel succes heeft gekend in 2016 en 2017 wordt ook dit seizoen herhaald. Een ideale manier is dat om de race ter plaatse of via internet te volgen, met het commentaar van de speakers en verschillende tussenkomsten in de pitlane! “Die ‘Live’ tv heeft een ontegensprekelijk succes gekend bij zijn eerste twee uitgaves”, legt Marc Van Dalen uit, de CEO van Kronos Events. “Het is de perfecte manier om de wedstrijd in het oog te houden en te proeven van de oh zo sympathieke sfeer van de 25 Hours, maar het is ook een uitstekend middel voor rijders en teams, die hun partners een fantastische return kunnen geven.”

Zoals de traditie het wil, blijft de 25 Hours VW Fun Cup ook een familie-evenement. “In samenwerking met Volkswagen België en de Belgian VW Club bieden we inderdaad heel wat animaties aan voor groot en klein”, benadrukt Marc. “De parade van de Volkswagen Oldtimers wordt opnieuw een groot succes. De kers op de taart wordt zonder enige twijfel de demonstraties van de Porsche 919 Hybrid Evo, de auto die het ronderecord op zak heeft op het circuit van Spa-Francorchamps, aan meer dan 245 km/u gemiddeld. Dat worden onvergetelijke momenten!”

De 25 Hours VW Fun Cup versie 2018 wordt dus eens te meer een niet te missen evenement! Kruis dus 7 en 8 juli aan in uw agenda, in de wetenschap dat de start van de ‘langste dubbele race rond de klok’ wordt gegeven op zaterdag om 16 uur. De toegang is zoals altijd gratis en uw tickets kunnen gedownload worden op de site van Volkswagen en de 25 Hours.

You may also like
FIA WEC Sebring: een vooruitblik op Hypercar – deel 1 met Toyota, Peugeot en Glickenhaus
Nieuwe wandeling langs Circuit de Spa-Francorchamps
Best of 2022: door de lens van Roel Ramaekers
Best of 2022: door de lens van Joachim Cieters