Home > VAS > Slalom > VAS met nieuwe slalom van Arendonk

VAS met nieuwe slalom van Arendonk

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

Met Arendonk zijn we toe aan de vierde slalom van het seizoen, en ook aan een nieuwe slalom. Het seizoen 2018 doet wat onwezenlijk aan. Een echte afscheiding binnen het kampioenschap is er nog niet. Heel wat toppers die de afgelopen jaren het goede weer maakten in de slalomcompetitie zijn dit jaar afwezig. Het is dus echt een tijd voor de wisseling van de wacht.

Maar is het nu het seizoen? Of is men wat schuchter wat betreft de keuze van een nieuw parcours? Feit is dat er op de voorlopige inschrijflijst van de Slalom van Arendonk nog maar 21 deelnemers staan genoteerd…

Voorlopig missen we nog Dirk Smets en de Mini Alora. Hij staat aan de leiding in de tussenstand van het kampioenschap met 590 punten, gehaald uit drie podiumklasseringen in de voorgaande wedstrijden. Maar Dirk is nog op zoek naar een eerste overwinning dit seizoen en als hij zijn leidersplaats wil bewaren na zondag 10 juni, dan heeft hij er belang bij zo snel mogelijk een deelnameformulier in de bus te droppen voor Arendonk.

Jelrik Suffeleers met de vinnige Suzuki Cappuccino, staat immers wel op de lijst en staat in de puntenstand slechts drie punten verwijderd. Bovendien heeft hij al wel zijn zege op zak, wat later bij de schrapresultaten van belang kan blijken. Ook broer Jornt, nog verrassend winnaar in Zonhoven met de Peugeot 106 XSi zal van de partij zijn. Hij staat gedeeld derde met 583 punten naast Jurgen Ribbens en de VW Polo AVB. De slalom van Arendonk heeft dus alles in zich om de wedstrijd van de nieuwe generatie te worden.

Er staan echter nog wat andere kandidaten voor de dagzege op de startlijst. Zoals Bernard Wilmet, nooit te onderschatten met de Peugeot 104Z, of Jos Bronckaert en zijn Renault Clio pk-bommetje. En Philippe Van Stiphout met de mooi geprepareerde Mini, zal zeker meespelen voor de ereplaatsen. Zelfs Patrick Becarren en de kleine Autobianchi A112 in de standaardklasse 1 speelt dit seizoen mee binnen de top 10. En dat is maar goed ook want hij houdt voorlopig de eer hoog van het glorieuze Zavelenborre. Dit seizoen echter lijkt Nationale renstal Trommelke, met de Suffeleers clan, Smets, Van Stiphout en Bronckaert alle concurrentie van tafel te vegen.

Voor wie de Antwerp Classic volgde is de locatie van de Slalom van Arendonk geen verrassing. Het industrieterrein Hoge Mauw was immers de startplaats voor een punten- en pijlenrit. Zondag is men er welkom op de terreinen van Iemants, Hoge Mauw 42, in Arendonk. Om 10u45 start de eerste deelnemer er voor de eerste reeks. De ploeg van PAK Antwerpen zal alles er in goede banen leiden.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
Rally: Paul Lietaer in minimum twaalf wedstrijden
VAS Monteberg: inschrijvingen zijn geopend
Rally: Vincent Verschueren à la carte met Skoda Fabia Rally2
Voorstelling Anthony Vandenbussche: “We rijden puur voor het plezier.”