Home > #Hoofdnieuws > Geen BK Rallycross op Glosso dit jaar

Geen BK Rallycross op Glosso dit jaar

Naast het sportieve VAS-gebeuren op het Glosso-circuit te Arendonk (dat verloop kan u HIER lezen) was er afgelopen weekend ook extra-sportief nieuws te melden door het bestuur van Glosso. Er werd met name aan rijders en pers meegedeeld dat de twee geplande wedstrijden in het kader van het Belgisch kampioenschap rallycross noodgedwongen geannuleerd worden.

Op 22 september van dit jaar zou de goedkeuring van de benodigde omgevingsvergunning moeten volgen waarbij dus de voorbereidende werken voor wedstrijden op het grote circuit zeker tot die datum stil liggen.

De integrale mededeling vanuit het bestuur:

Met spijt in ons hart moeten we onze datums, nationale wedstrijd op 19 augustus 2018 tellend voor het Belgisch Kampioenschap en onze Internationale wedstrijd tellend voor het Belgisch en Duits Nationaal Kampioenschap op 22-23 september 2018 annuleren.Bij het samenstellen van onze kalender eind 2017, hadden wij niet gedacht dat het opstellen van een omgevingsvergunning zo een zwaar verloop ging kennen. Zelfs met professionele hulp van adviesbureaus heeft ons dit wel een drie tot viertal maanden extra werk bezorgd. Ondertussen hebben we wel een positief antwoord gekregen, en is onze aanvraag ontvankelijk en volledig verklaard. Echter looptijd van dit onderzoek bij de verschillende commissies bedraagt 120 dagen. Wat we kunnen terug vinden op het omgevingsloket is: uiterste datum beslissing valt op 22-09-2018. Arbeid bij Glosso zijn vele handen, echter deze tijd is ook voor ons niet haalbaar want dan zouden we “Back In Time ” moeten werken. Zelfs na 25 jaar wordt ons laaiend enthousiasme weer eens getemperd maar geloof ons. Wij zijn er klaar voor!

Morgen vergadert het BORA (Belgian Off-Road Association) en naar alle verwachting zal er nadien een aangepaste kalender worden gepubliceerd. We houden u op de hoogte.

 

(foto: glosso/P.Grijmans)

 

You may also like
Belgian Cross Car Championship: gratis deelname voor de eerste 20 inschrijvingen
Vaarwel Ken Block
BK Rallycross: daar is de kalender voor 2023
BK Rallycross: Mettet sloot het seizoen af