Home > #Hoofdnieuws > Wie zijn de vijf Belgen in Formule 4?

Wie zijn de vijf Belgen in Formule 4?

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

Het deelnemersveld van de Franse Formule 4 telt maar liefst vijf Belgen. Na Nogaro en Pau werkten ze dit weekend de derde manche van het kampioenschap af op eigen bodem in Spa. Ulysse De Pauw behaalde een overwinning als beste resultaat dit weekend en staat tweede in het kampioenschap. Ugo De Wilde beperkte de schade na een minder goed weekend, hij bekleedt nog steeds de derde plaats in het kampioenschap. Ook Baptiste Moulin, Esteban en O’Neil Muth tekenen present als Belgische vertegenwoordigers.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”3.0.105″][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_image _builder_version=”3.0.105″ show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” always_center_on_mobile=”on” force_fullwidth=”off” show_bottom_space=”on” src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2018/06/F1-zaterdag-2.jpg” /][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

Naam Ulysse De Pauw
Geboortedatum 03/09/2001
Hoe verliep je weekend? Ik ben heel tevreden met mijn resultaten dit weekend. Ik heb een thuisrace gewonnen en werd derde in de tweede race. In de laatste race wilde ik niet te veel risico’s nemen en ik heb een slechte start genomen, maar over het algemeen kan ik zeker niet klagen.”
Wat wil je bereiken in het kampioenschap? Na dit weekend sta ik tweede in het kampioenschap. Dat betekent dat ik nu vol voor de overwinning in het kampioenschap ga!”
Hoe is het om tegen vijf andere Belgen te strijden? Drie van de vijf Belgen (Esteban Muth, Ugo De Wilde en Ulysse De Pauw, nvdr.) kennen elkaar al van de finale van het RACB National Team eenzitterstuurwiel. Het is dus tof om het tegen elkaar te kunnen opnemen.”

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

Naam Ugo De Wilde
Geboortedatum 20/11/2002
Hoe verliep je weekend? Ik kan niet zeggen dat ik tevreden ben, helaas. Er zat veel meer in.”
Wat wil je bereiken in het kampioenschap? Na een moeilijk weekend, hoop ik toch nog het kampioenschap te winnen. Ik ben nu derde in de algemene stand, dus een goed weekend in Dijon moet me er weer bovenop helpen!”
Hoe is het om tegen vijf andere Belgen te strijden? “Er is veel concurrentie. Op het circuit merk ik echt wel dat het ieder voor zich is, maar dat hoort bij racen!”

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_image _builder_version=”3.0.105″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2018/06/F1-zaterdag-7.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” always_center_on_mobile=”on” force_fullwidth=”off” show_bottom_space=”on” /][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_image _builder_version=”3.0.105″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2018/06/F1-zaterdag-10-1.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” always_center_on_mobile=”on” force_fullwidth=”off” show_bottom_space=”on” /][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

Naam Esteban Muth
Geboortedatum 30/10/2001
Hoe verliep je weekend? “In race twee crashte ik in de laatste ronde, dat was even balen. Voor de rest ben ik erg tevreden, ik heb ook 19 punten in het kampioenschap kunnen pakken. Ik kan spreken van een goed weekend!”
Wat wil je bereiken in het kampioenschap? Uiteraard wil ik een race winnen dit seizoen, dat is ieders droom volgens mij. In het kampioenschap probeer ik gewoon zo hoog mogelijk te eindigen!”
Hoe is het om tegen vijf andere Belgen te strijden? Het is vooral leuk als ik mijn broer tegenkom. We helpen elkaar dan wel, het is niet dat we elkaar dwarsbomen.”

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

Naam O’Neill Muth
Geboortedatum 08/07/2003
Hoe verliep je weekend? Niet echt op wieltjes. Tijdens de kwalificatie kende ik problemen die me achteruit hebben gezet bij de races. Ik kende het circuit ook niet, wat goed presteren nog moeilijker maakte. Ik kan wel zeggen dat het telkens beter ging, bij de derde race kon ik met iets meer vertrouwen rijden.”
Wat wil je bereiken in het kampioenschap? “Mijn doel is om kampioen te worden bij de Junioren, maar ik weet dat het moeilijk zal worden.”
Hoe is het om tegen vijf andere Belgen te strijden? Er hangt een goede sfeer tussen ons! Zeker hier in Spa, bij onze thuisrace. Als ik mijn broer tegenkom, blijf ik gewoon kalm. Ik doe geen zotte dingen, want ik heb geen zin om door onze broederstrijd problemen te veroorzaken.”

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_image _builder_version=”3.0.105″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2018/06/F1-zaterdag-3.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” always_center_on_mobile=”on” force_fullwidth=”off” show_bottom_space=”on” /][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_image _builder_version=”3.0.105″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2018/06/F1-zaterdag-5.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” always_center_on_mobile=”on” force_fullwidth=”off” show_bottom_space=”on” /][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

Naam Baptiste Moulin
Geboortedatum 08/09/1999
Hoe verliep je weekend? Het was een frustrerend weekend. Er is nog wel wat ruimte voor verbetering.”
Wat wil je bereiken in het kampioenschap? Mijn doel is om een top tienplaats te vervoveren dit seizoen. Ik droom van een podiumplaats, maar ik ben voorzichtig met dat uit te spreken…”
Hoe is het om tegen vijf andere Belgen te strijden? Het is leuk om vijf landgenoten in het kampioenschap te hebben! We kennen elkaar ook allemaal, dus dat zorgt voor wat gezonde competitie.”

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]