Home > #Hoofdnieuws > Loodts, Dexters en Weltjens winnen op Glosso

Loodts, Dexters en Weltjens winnen op Glosso

Op het Glosso-circuit werd vandaag de 40ste herdenkingsprijs Willy Sneyers afgewerkt. Dat was voor de regionale rijders in rallycross meteen de tweede wedstrijd van het seizoen. Doorheen de dag was de zon steeds meer van de partij waardoor het publiek onder mooie weersomstandigheden de rijderskunsten van de regionale rijders en rijdsters kon gadeslaan.

In de klasse C, promo, was het de Corsa-rijder Rudy Loodts die na winst in maart te Maasmechelen opnieuw huiswaarts mocht met de volle 20 punten behorend bij de overwinning. Wim Van Tiggelen volgde met zijn Peugeot als tweede en Eddy Vandepas, eveneens met een Peugeot onderwerg, legde beslag op plaats drie.

In de klasse A, voorbehouden voor wagens onder 1600cc, was het Didier Dexters (Toyota MR2) die een van nabij volgende Benny Demandt (Honda Civic) achter zich wist te houden om zo met een twee op twee comfortabel de voorlopige rangschikking aan te voeren met het maximum der punten. Seat-rijder Davy Wijnants vervolledigde het podium. In deze klasse liet Peugeot-rijder Bram Schepens de enige koprol van de dag noteren in de eerste reeks met een forfait voor de rest van de dag tot gevolg.

Met Corsa-rijder Thomas Weltjens kregen we in de regionale klasse B (plus 1600cc) een eerder verrassende winnaar. Hoewel de kansen tegenover de BMW-armada op Glosso gevoelig hoger liggen voor Corsa-rijders als Weltjens werd bij het aanduiden van topfavorieten toch weer uitgekeken naar onder meer regerend kampioen Jonas Kemps. Kemps gaf echter op in heat 2 en belandde in de derde reeks op de bandenstapel. Weg finales met een nul-score tot gevolg. “Dat zal dan mijn schrapresultaat worden”, gaf de BMW-rijder net daarna nuchter mee. In het kampioenschap ligt het in deze klasse kort bij elkaar. Weltjens voert nu de rangschikking aan en heeft een voorsprong van 4 puntjes op Jan Driesen die dit keer tweede werd. Een erg knappe prestatie voor Driesen, met een BMW Compact onderweg. Hij stootte immers via de B-finale door naar de A-finale om daar vanop de laatste rij naar plek twee te spurten. Dirk Mooren werd derde met zijn Opel Astra.

De volgende VAS-wedstrijd gaat door op het Duivelsbergcircuit en dat op zaterdag 7 juli.

(foto’s J Dingenen)

You may also like
VAS RX: De kampioenen zijn gekend
VAS RX: Putzeys, Desender en Driesen winnen op de Duivelsberg
VAS RX: Volop actie op Glosso-circuit
VAS RX: Andy Leysen kampioen in klasse B