Home > #Hoofdnieuws > VIDEO: Drama in DTM, Wittmann en BMW winnen

VIDEO: Drama in DTM, Wittmann en BMW winnen

De tweede wedstrijd van het DTM in Hongarije werd er één met een donker randje. Na enkele ronden maakte de regen zijn opwachting en tijdens de pitstops die daar meteen op volgden, raakten drie standcommissarissen bij incidenten gewond. De race in Boedapest werd geruime tijd onderbroken. Na de rode vlag keerde ook de krachtsverhoudingen volledig, want BMW palmde met een zege voor ex-kampioen Marco Wittmann het volledige podium in. Timo Glock werd tweede en is zo opnieuw leider in het kampioenschap.

Het leek op chaos in de tweede race van het DTM op de Hungaroring, met onder meer Lucas Auer (Mercedes) en Bruno Spengler (BMW) die de controle over hun voertuig verloren in de pitlane. Gevolg één commissaris met een beenbreuk en twee andere lichtgewonden.

Wittmann wint, Glock DTM leider

Na de onderbreking was het vooral Timo Glock die achter de latere winnaar Wittmann indruk maakte. De ex-F1-rijder van Toyota reed naar de tweede plaats en doet zo een prima zaak in het kampioenschap. Philipp Eng, ook al in een BMW, werd derde. Mike Rockenfeller en Paul Di Resta, de winnaar van gisteren, werden vierde en vijfde en meteen respectievelijk ook de beste vertegenwoordigers van Audi en Mercedes.

Timo Glock leidt nu met 11 punten meer dan Paffett die puntenloos bleef. Di Resta is derde op 23 punten achterstand.

You may also like
In een notendop: GT
Belcar 2023: met AC Motorsport
Mercedes brengt hulde aan de F1-wagen
IGTC Bathurst: 28 wagens voor start van seizoen