Home > #Hoofdnieuws > Mooie tweede dag van Spa Euro Race

Mooie tweede dag van Spa Euro Race

Op zaterdag waren de weergoden de rijders en teams van de Spa Euro Race alvast beter gezind. De eerste wedstrijden van de Spa Euro Race 2018 werden op een droge piste verreden en na de laatste kwalificaties, waren het de jonge kerels van de F4 France die met een race van 20 minuten het bal mochten openen.

De Monegask Arthur Leclerc, de Braziliaan Caio Collet en de Zuid-Afrikaan Stuart White startten hevig, maar verloren vervolgens veel tijd. Dat was in het voordeel van de jonge Belg Ulysse De Pauw, die de wedstrijd knap afwerkte en de eerste zege behaalde in de kleuren van het RACB National Team! De Pauw ging na negen ronden de Fransman Pierre-Louis Chovet en Arthur Leclerc vooraf. Ugo de Wilde werd achtste en kon zo de leiding in het kampioenschap weer in handen nemen.

De Pauw weer sterk

De tweede race was enorm spannend met halfweg de wedstrijd zes rijders binnen een handvol seconden. Ugo de Wilde, Adam Eteki en Reshad De Gerus wilden alle drie net iets te graag winnen en haakten in elkaar aan Les Combes, met een Safety Car als gevolg. De Fransman Théo Pourchaire, tevens beste Junior, won de race, voor de Belgen Esteban Muth en Ulysse De Pauw. Die laatste beleeft zo een ongemeen sterk weekend. Om 10u35 staat morgen de laatste van de drie races op het programma en Caio Collet, vijfde in de tweede race, is nu leider in het kampioenschap.

Knappe sprints met Lotus en Peugeot

Ook in de Lotus Cup Europe kon John Rasse voor een Belgische zege zorgen, maar nadat hij van op de polepositie vertrok, diende hij met een lekke band weer de pitlane in te duiken. De Hongaar Bence Balogh nam in de Evora GT4 de leiding, maar Jason McInulty, in een andere Evora GT4, hield hem in extremis van de zege. Tamas Vizin (Exige Cup V6 R), nog een Hongaar, werd derde.

De eerste race van de Peugeot 308 Racing Cup zag een dominantie van de familie Clairet, met Teddy en Jimmy die voor een schitterende dubbel zorgden. Er vielen heel wat ‘Drive Through’ te noteren (na aanrijdingen) en dus ging de derde plaats naar David Pouget. Ook de Belg Fred Caprasse, gestart van op de achtste startrij, kreeg zo’n ‘Drive Through’ en na een remonte werd hij alsnog zesde. In de categorie ‘Gentlemen’ was de zege voor de Belgische Fransman Laurent Richard, terwijl zijn zoon, Amaury Richard, tweede in ‘Junior’ werd, achter Teddy Clairet.

En dan uithouding

In de 50 minuten durende race van de GT Cup & LMP3 Cup viel niet zo heel veel te noteren. De Norma M30 van Smith-Williams kreeg al snel problemen, zodat de diverse Ligier JS P3 zich konden uitleven, met Colin Noble en Tony Wells die wonnen in de kleuren van het prestigieuze Ecurie Ecosse voor hun merkgenoten Grimes-Mowlem en Butel-Paul. De Aston Martin Vantage van JMH Automotive van Nigel Hudson en Adam Wilcox won in GT, voor de Ferrari 488 Challenge FF Corse van Laki Christoforou en Fulvio Mussi.

In het mooi bezette peloton van de ACNN uit Nederland, met een mix van Porsche, BMW en de ‘Zilhouette’ (look van een BMW Z4) duurde de debatten een uur. In de Porsche Cup ging de zege naar Aart Bosman voor de andere GT3 Cup van Albert en Van Wijngaarden. De Belg Martin Lucas, tweede in de RS Cup met Porsche Boxster S, maakte een comeback na vijf jaar afwezigheid!

De Belcar Endurance Championship racet pas op zondag, maar tijdens de kwalificaties was de pole voor de Norma M20 FC #111 van De Cock-Joosen-Piessens. In Belcar 2, de categorie van de GT was de pole dan weer voor de… Domec RXC van Engelen voor de Porsche GT3 Cup van Derdaele-Saelens, Stevens-Wauters-Wauters, Bouvy-Tourneur-Coens, Kumpen-Boonen-Longin en Paque-Paisse-Meurens. Dat belooft voor de race van morgen!

Morgen nog!

Op zondag belooft de Spa Euro Race 2018 weer heel wat moois met sprints voor de Lotus Cup Europe, de F4 France en de Peugeot 308 Racing Cup, langere races voor de GT Cup & LMP3 Cup en de ACNN, maar ook echte endurance, met de 180 minuten durende race van het Belcar Endurance Championship. Om 12u30 zien we bovendien de deelnemers aan de ‘The Cannon Run’, in Francorchamps op hun weg naar Luxemburg.

You may also like
Spa Euro Race: het was warm in Francorchamps!
Spa Euro Race: Met getrokken messen tegenover elkaar in Spa!
Spa Euro Race: eerste polemen zijn gekend
Spa Euro Race: laat het spektakel beginnen!