Home > #Hoofdnieuws > Mooi startveld voor Belcar in Spa

Mooi startveld voor Belcar in Spa

De Belcar heeft de wind in de zeilen. Het nationale uithoudingskampioenschap trekt richting Spa-Francorchamps met net geen 40 deelnemers en het is vooral in de zogeheten klassen voor ‘kleine’ wagens dat er meer gegadigden aan de start verschijnen.

We hadden in Zolder bij de aftrap van het seizoen 33 wagens en nu zijn er dat 37”, vertelt Andy Jaenen aan Autosportwereld.be. “We zien drie deelnemers in Spa niet racen: de derde BMW van AR performance, de BMW van Kerpel/Ash en de Radical van Wim Jeuris. R&J Racing zien we mogelijk in Zolder, tijdens de volgende race wel terug.

BMW Clubsport revival?

Drie afzeggingen en 37 wagens, dat betekent ook dat de Belcar in Zolder maar liefst op zeven nieuwkomers kan rekenen en die komen vooral uit de toerwagenklasse. Zo zet JJ Motorsport twee BMW Clubsport in, net als Van der Horst Motorsport. Met de familie Buffet (M235i) en de familie Sari (BMW M4 GT4) zien we overigens nog bekende gezichten uit de voormalige BMW merkencups van Jan Horemans. Het is dan ook de vraag of er voor die merkencups geen tweede leven mogelijk is?

Wie weet kan dat”, gaat Jaenen verder. “Maar dan moeten we de garantie hebben dat er voldoende van die wagens aan de start verschijnen. Dit weekend in Spa, is dat absoluut het geval en mogelijk kunnen we aan tafel gaan zitten om de toekomst te bekijken. Noteer wel dat bij ons op slicks wordt gereden.”

De laatste bolide die er bij komt, is de Domec V8 van Engelen, die in de klasse van de Porsche Cup zal starten. In die klasse 1 (Porsche) en klasse 2 (prototypes) zijn er verder geen wijzigingen. Met een normtijd van 2min20 gaan we dus quasi zeker weer een prototype zien winnen.

24 Uur van Zolder

De eerste deelnemerslijst van de 24 Uur van Zolder, komt er volgende week aan “en we zitten al aan goed 46 of 47 wagens, meer dus dan vorig jaar”, gaat Jaenen verder. “We zijn optimistisch en zien dat heel wat deelnemers die niet voor het seizoen hebben ingeschreven, wel al voor de 24 uur gekozen hebben. Meer nieuws volgt volgende week.”

 

 

 

You may also like
Spa-Franchorchamps is weer open
Internationale testdag Circuit Zolder: door de lens van Benny Houbrigts
In een notendop: GT
Belcar 2023: met AC Motorsport