Home > #Hoofdnieuws > De Mevius wint ORC Rally

De Mevius wint ORC Rally

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

Guillaume de Mevius won met de Peugeot 208 T16 de ORC-Canalrally in Oostrozebeke, een proef voor het VAS regionale kampioenschap, en dat bij zijn allereerste deelname daar. Hij haalde het voor streekrijder Andy Lefevere (Mitsubishi Lancer Evo X). Voormalig VAS kampioen Steve B├ęcaert werd derde, eveneens op een Evo X.

Guillaume De Mevius, uitkomende voor het RACB National Team had wel het geluk aan zijn zijde. Belgisch rallykampioen Vincent Verschueren lag aanvankelijk aan de leiding tot hij technische problemen kreeg op de Skoda Fabia R5. En dan was er nog Melissa Debackere die op haar Skoda exemplaar problemen had met de oliedruk. Zij gaf op. De Mevius erfde de leiding en gaf die niet meer uit handen.

Bij de Historics had Paul Lietaer een vette kluif aan Stefaan Stouf. In de aanvangsfase pakte Stouf met de Sierra Cosworth de leiding voor de Manta van Lietaer. Maar Stouf verdween in de 8ste proef van het toneel. Op dat moment had Paul Lietaer al een gigantische voorsprong op de Escort van Depuydt en de Opel Monza van Bert Cornelis.

(foto’s: Lorenz Deschuyttere)

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
BRC Historic: Rainer Hermann op puntenjacht in South Belgian Rally
BRC Junior: forfait van Jonas De Wilde. Wie scoort er zaterdag?
BRC South Belgian: met opnieuw een zeer mooi deelnemersveld onder aanvoering van Maxime Potty
BRC South Belgian: evenwichtig startveld in VHRS 65 en 50