Home > #Hoofdnieuws > Meeke aan de deur bij Citroën

Meeke aan de deur bij Citroën

Citroen heeft de Noord-Ier Kris Meeke aan de deur gezet. De reden is heel eenvoudig, de nummer één van het Franse merk in WRC crasht te veel, onder meer afgelopen zaterdag nog in Portugal. Meeke werd toen nog naar het hospitaal overgebracht.

De teambaas van Citroen Pierre Budar heeft het in een statement zelfs over veiligheidsoverwegingen voor Meeke en de corijder en “dat de sportieve belangen de risico’s niet meer rechtvaardigen.” Zware taal dus van het Franse merk aan het adres van de rijder.

Citroen moet nog aankondigen wie Meeke zal opvolgen, maar Craig Breen en Mads Ostberg rijden alvast in Italië, begin juni. Ook Sebastien Loeb zien we nog eens terug dit jaar.

Meeke won sinds 2014 vijf WK-wedstrijden voor de Fransen en stond elfmaal op het podium.

You may also like
In een notendop: ERC en WRC
In een notendop: rally
WRC Mexico: tien WRC’s en zestien WRC2
WRC 2024: met Letland op de kalender