Home > Circuit > Balogh oppermachtig in Lotus Cup Europe

Balogh oppermachtig in Lotus Cup Europe

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

De Lotus Cup Europe, met aan de start onze landgenoten John Rasse en Thierry Verhiest, was afgelopen weekend aan de slag op Paul Ricard, als randprogramma voor de Truck Grand Prix. Het werd een Hongaars feestje met een dominante Bence Balogh.

De Brit Williams, reeds winnaar van de beide openingsraces in Hockenheim, ging door op zijn elan met besttijden in beide trainingssessies. In de kwalificatie was het echter de Hongaar Bence Balogh die met de snelste tijden ging lopen. Onze landgenoot John Rasse plaatste zich vierde, en beste van de V6 Exiges. Thierry Verhiest schoof aan op de zevende startplaats.

Drie op drie voor Balogh

Balogh verzilverde in de eerste race van het weekend zijn pole en pakte de zege, voor Williams, die nog de tweede plaats van een uitstekend rijdende John Rasse afsnoepte. Verhiest besloot als vijfde.
De Hongaar was nu echt gelanceerd want ook in race 2 kwam hij goed van de lijn, in tegenstelling tot Williams, die zich liet voorbijgaan door Rasse en McInulty. Rasse bleef met de leider in het vizier maar kon de Hongaar niet bijhalen. Daarna liep hij tegen een drive-through en zakte terug naar de zesde plaats, net achter Verhiest, opnieuw vijfde.
Zondag was er nog een derde race, deze keer met een staande start, in tegenstelling tot de beide voorgaande races, die van genomen werden met een rollende start. Williams was nu wel goed weg maar Balogh kwam er al gauw over en ging op weg naar zijn derde zege van het weekend. Daarachter bleek Rasse sneller dan Steve Williams en de Belg pakte dan ook de tweede plaats. Thierry Verhiest eindigde deze keer als zesde.

Door zijn driedubbele zege gaat Bence Balogh nu naar de kop van het kampioenschap met 175 punten voor Williams met 160. John Rasse staat zevende met 134 eenheden en Thierry Verhiest negende met 114.

Binnen twee weken is de Lotus Cup te gast op Spa-Francorchamps, een belangrijke afspraak dus voor de Belgen.

foto: lotuscupeurope.com

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
De eindejaarsround-up: Thierry Verhiest
Zolder 24: In een notendop: Het voorprogramma
Zolder 24: In een notendop: De eerste races
In een notendop: De kwalificaties in Zolder