Home > #Hoofdnieuws > Vernay zegeviert, podium voor Vervisch

Vernay zegeviert, podium voor Vervisch

Jean-Karl Vernay heeft in een WRT Audi de derde race voor de World Touring Car Cup op het circuit van Zandvoort gewonnen. Onze landgenoot Fred Vervisch werd derde.

De start van de derde manche verliep niet vlekkeloos. Vernay bewoog al voor de start, maar kreeg ondanks een onderzoek van de wedstrijdleiding geen straf. Ook de Nederlander Tom Coronel (Honda), onze landgenoot Benjamin Lessennes (Honda) en Yvan Muller (Hyundai) kwamen niet ongeschonden uit de beginfase en moesten al vroeg naar de pits.

Vooraan bleven de verschillen klein, maar won Vernay overtuigend voor de Volkswagen Golf van Rob Huff. Fred Vervisch had een goede start met zijn Audi van Comtoyou Racing en schoof meteen door naar de derde plek.

Esteban Guerrieri hield in zijn Honda de Audi van Gordon Shedden achter zich. Yann Ehrlacher komt dankzij een zesde plaats als grote winnaar in het kampioenschap naar voor, want door het debacle bij Hyundai en Muller is de Fransman nu de nieuwe leider in de puntenstand.

Rampweekend Hyundai

Hyundai kwam er in Zandvoort op geen enkel moment aan te pas en wellicht zullen er een aantal aanpassingen plaatsvinden op het gebied van de Balance of Performance. Benieuwd wat dat geeft wanneer we eind juni het kampioenschap verderzetten in de straten van het Portugese Vila Real.

We melden nog dat Benjamin Lessennes dus geen punten scoorde en dat Denis Dupont zijn derde race van het weekend als twaalfde finishte.

You may also like
FIA Karting: Rocco Coronel Nederlandse vertegenwoordiger in FIA Karting Academy Trophy 2023
Belcar 2023: met AC Motorsport
Dakar 2023: Chicherit wint, Sainz verliest leiding
Dakar: proloogwinst voor Ekström en Audi