Home > Circuit > In een notendop: WTCR, Porsche en Fiesta Zandvoort

In een notendop: WTCR, Porsche en Fiesta Zandvoort

  • Yann Ehrlacher (Honda) was de snelste tijdens de eerste vrije training voor de FIA World Touring Car Cup in Zandvoort. Tijdens de tweede sessie was de besttijd voor de teamgenoot van Ehrlacher, Esteban Guerrieri.
  • Snelste belg tijdens de eerste sessie was Fred Vervisch (Audi) op de zesde plek. Benjamin Lessennes (Honda) was goed voor de twaalfde chrono, terwijl Denis Dupont (Audi) vijftiende was. Vervisch was vijfde tijdens de tweede vrije oefensessie, Lessennes achtste en Dupont opnieuw vijftiende.

  • Julien Andlauer won in Zandvoort de eerste race voor de Porsche Carrera Cup France, terwijl Ayhancan Guven zegevierde in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux maar een straf van vijf seconden aan de broek kreeg en zo terugviel naar de vijfde plek. Max Van Splunteren, Xavier Maassen en Dylan Derdaele palmen daardoor de drie podiumplekken in. Menno van de Grijspaarde won het B-klassement. Uitslag
  • Laurens de Wit won de eerste race voor de Ford Fiesta Sprint Cup na een crash voor onze landgenoot Romain Degeer. De Wit haalde het uiteindelijk voor Liroy Stuart en Marcel Dekker. Knap 22 wagens stonden aan de start. Uitslag

You may also like
Ford Fiesta Sprint Cup: Benelux erkenning voor Belgisch-Nederlandse Ford Fiesta Sprint Cup in 2023
Fiesta Sprint Cup: KNAF en VRM organiseren contactdag op Circuit Zandvoort
Fiesta Sprint cup: Race Winning Brands wordt exclusief motorenleverancier
Ford Fiesta Sprint Cup Assen: Alan Czyz, een ster uit het Oosten