Home > #Hoofdnieuws > Ex-f1-rijder Alex Wurz in rallycross

Ex-f1-rijder Alex Wurz in rallycross

Voormalig F1-rijder Alex Wurz zal in het Noorse Hell nabij Trondheim deelnemen aan de vijfde manche van het WK Rallycross. De Oostenrijker, ook al tweemaal succesvol in de 24u van Le Mans, zal een Ford Fiesta van MJP Racing Team Austria besturen.

MJP Racing Team Austria is het team van Wurz’ landgenoot Max Pucher. Die laatste zal in Hell een tweede Fiesta besturen. Afgelopen jaar was het Oostenrijkse rallycross-team nog permanent aanwezig in het WK Rallycross maar nu worden de wagens “à la carte” voor enkele WK-wedstrijden ingezet als zogeheten wildcards.

Interessant detail, Franz Wurz, de vader van Alex, was zelf vroeger nog actief in rallycross en wist onder meer in 1982 met een Audi Quattro de Europese titel binnen te halen.  Dat deed hij eerder ook al in 1976 met een Lancia Stratos en de eerste maal in 1974 met een VW Kever 1302.

De WK-wedstrijd in Hell gaat door tijdens het weekend van 9 en 10 juni.

(foto FIAWorldRallycross.com / Hell 2017)

You may also like
Vaarwel 2022, op naar een spetterend 2023!
WRX 2023: terug naar Mettet
WRX en Euro RX: kampioenen winnen op de Nürburgring
WK en Euro RX: Johan Kristoffersson en Jan Cerny leiden in Duitsland