Home > #Hoofdnieuws > Verschueren voert de forcing in Sezoens

Verschueren voert de forcing in Sezoens

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

In de tweede ronde van de 42steSezoensrally heeft Belgisch kampioen Vincent Verschueren de forcing gevoerd. De Godrive-piloot had het goede ritme te pakken, maar Kris Princen hield stand als leider, al heeft de Skoda-piloot nog amper 1″5 seconde voorsprong bij het ingaan van de slotronde. 

“We wisten vooraf dat het erg spannend zou worden. Veel strategie is er niet bij. We moeten gewoon blijven aanvallen, want Vincent zal ook niets laten liggen,” vertelde Kris Princen.
Achter de twee titelkandidaten, volgt Adrian Fernémont op de derde plaats op 57″90. Een logische derde plaats, want het is de eerste ervaring van Fernémont op de maaskiezel met een topwagen. Hetzelfde geldt voor Sébastien Bedoret, vierde met de Skoda Fabia R5 van Pevatec: “Onze doelstelling dit jaar is het verkleinen van het verschil met de snelste rijders. Op bepaalde proeven zitten we op minder dan 1″ per km. Ik ben tevreden en we verhogen het tempo nog verder.”

Snijers nog steeds eerste niet-Skoda

Na een schuiver van Erik Van Loon op de rondkoers De Hees, waarbij hij een 20-tal seconden liet liggen, is Patrick Snijers opgeschoven naar de 5de plaats. Op het einde van KP 5 had zijn Porsche motorstoringen, maar dat euvel werd opgelost door het team van BMA. Achter Erik Van Loon is Didier Duquesne op KP 10 opgerukt naar de 7deplaats. De Skoda-rijder vindt stilaan zijn draai op de kiezel: “Het is een serieuze aanpassing. Op proeven zoals Gerdingen, heb ik wat meer vertrouwen. Op een open terrein, zonder bomen, is mijn hart wat groter en durf ik meer, maar tussen de bomen durf ik hem niet altijd te laten staan,” lacht Didier Duquesne.

Steve Matterne liet 2 minuten liggen in Gerdingen, waardoor hij gepasseerd werd door Stephen Wright en Steve Becaert, die een knappe wedstrijd rijdt met zijn Mitsubishi. Zijn collega Mitsubishi-piloot Bastien Rouard verloor 2 minuten door benzinepech op KP 4.

Spannende strijd bij Juniors

Bij de Juniors blijft het ook uitermate spannend. Jean Dilley, die het parcours in Noord-Limburg ontdekt, was lange tijd leider, maar de Ford-piloot werd ondertussen gepasseerd door Grégoire Munster met zijn Opel Adam R2. “We hebben de afstellingen een beetje aangepast. De Adam was te nerveus op onverhard. Nu heb ik meer vertrouwen en kan ik voluit aanvallen,” lachte Grégoire Munster. Tobias Brüls was mee in strijd voor een podiumplaats, maar hij verloor op KP 9 veel tijd, waardoor Thibaud Mazuin met een gehuurde Ford Fiesta R2T naar de derde plaats is opgerukt.

Lietaer blijft leiden in Historic

In Historic heeft Paul Lietaer met wat meer parcourskennis logischerwijze afstand genomen met zijn Subaru Legacy RS. Guino Kenis volgt op korte afstand voor Bert Truyens en Tom Van Rompuy, die in duel zijn voor de derde plaats. Patrick Mylleville, de leider in het Historic BRC, moest met motorproblemen de strijd staken.

(brc)

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
BRC Historic: Rainer Hermann op puntenjacht in South Belgian Rally
BRC Junior: forfait van Jonas De Wilde. Wie scoort er zaterdag?
BRC South Belgian: met opnieuw een zeer mooi deelnemersveld onder aanvoering van Maxime Potty
BRC South Belgian: evenwichtig startveld in VHRS 65 en 50