Home > #Hoofdnieuws > Tänak eerste leider in Portugal en Ogier verliest punten van Mexico

Tänak eerste leider in Portugal en Ogier verliest punten van Mexico

In Portugal is de zesde WK rally van het seizoen gestart met de korte showproef van Lousada. Ott Tänak (Toyota) won, voor Teemu Suninen voor en Sébastien Ogier (beide Ford). Thierry Neuville werd zesde. Uiteraard is dat ook het algemene klassement na de eerste proef. Morgen, vrijdag, staan er zes chronoritten en twee korte showproeven op de agenda.

Ondertussen maakte de FIA bekend dat Ogier de punten van de powerstage van Mexico toch kwijt is en dat rallygerechtigheid zo geschied is. Het verschil Ogier versus Neuville blijft dus voorlopig tien punten.

You may also like
In een notendop: ERC en WRC
In een notendop: rally
WRC Mexico: tien WRC’s en zestien WRC2
WRC 2024: met Letland op de kalender