Home > #Hoofdnieuws > François Duval: “Ik heb het beste van mezelf gegeven”

François Duval: “Ik heb het beste van mezelf gegeven”

De Belgische toeschouwers hadden vooral oog voor hem, François Duval. Aan het stuur van zijn Audi S1 EKS RX quattro nam hij dit weekend in Mettet de handschoen op tegen de sterren uit het wereldkampioenschap rallycross. Tegen rijders die praktisch allemaal fabrieksondersteuning genieten weerde de vertegenwoordiger van Comtoyou Racing en de Belgian Audi Club zich als een duivel in een wijwatervat bij de derde afspraak van het World RX. Omdat hij als dertiende eindigde na de kwalificatiemanches, was hij niet bij de twaalf rijders die het peloton in de halve finales uitmaakten.

“Ik ben eigenlijk een beetje teleurgesteld”, erkende hij. “Toch kan ik noch mijzelf, noch het team veel verwijten. In tegendeel, ik stond versteld van de evolutie die de topwagens de afgelopen twee jaar hebben gekend. Zelfs met een Audi S1 EKS RX quattro, de kampioenenwagen van 2016, heb ik gemerkt op welke gebieden we wat koppel en pk’s misten ten opzichte van de toppers. De constructeurs mengen zich meer en meer in dit wereldkampioenschap rallycross en het niveau blijft maar stijgen. Omdat er bovendien ook professionele rijders aan de start verschijnen, wordt het steeds moeilijker om een plaats op te eisen bij een eenmalig optreden zoals afgelopen weekend.”

François stond nochtans meer dan zijn mannetje! Bij de tweede kwalificatiemanche liet hij zelfs de 8e chrono optekenen. “Het heeft echt weinig gescheeld of ik had de top 12 gehaald, maar we moeten ook eerlijk bekennen dat geen van de favorieten een steek heeft laten vallen welke vervolgens de outsiders een kans zou geboden hebben om te profiteren. Dit gezegd zijnde heb ik, ondanks de ontgoocheling, een goed weekend gehad en heb ik me echt geamuseerd aan het stuur. Ik moet dus nogmaals Gordon Finest Beers, het bedrijf Ramaekers, de Belgian Audi Club en het team van Comtoyou Racing bedanken om mij de mogelijkheid te hebben geboden om aan de start te verschijnen van dergelijke evenement. Ook een woord van dank aan het publiek, dat me met veel enthousiasme heeft aangemoedigd. Ik denk dat mijn inhaalbeweging voor de jump in de laatste kwalificatiemanche heel wat vreugdetaferelen en gejuich op de tribune heeft opgeroepen. Dat doet me plezier, want het is ook voor de toeschouwers dat ik het beste van mezelf heb gegeven.”

 

You may also like
Rally: Duval maakt deelname aan RallyShow en X Cross Car officieel!
FRX: Duval blijft winnen in Frankrijk
Rallycross: van Noord naar Zuid
WRX: Timerzyanov wint in Spa