Home > #Hoofdnieuws > (Video) Ook Porsche van Laurens Vanthoor crasht, Martin vecht voor podium

(Video) Ook Porsche van Laurens Vanthoor crasht, Martin vecht voor podium

De Duitse Eifel brengt geen geluk voor de familie Vanthoor dit jaar. Nadat Dries Vanthoor er gisterenavond al hard vanaf ging, crashte Romain Dumas deze nacht in de leidende Porsche #911. De Fransman deelde de wagen met Laurens Vanthoor, Earl Bamber en Kevin Estre. Vooraan in de 24 Uur van de Nürburgring gaat de strijd om de zege nu tussen de overblijvende Porsche van Manthey en de Mercedes van Black Falcon met startnummer #4.

Maro Engel, Adam Christodoulou, Manuel Metzger en Dirk Müller (Mercedes) enerzijds en Richard Lietz, Patrick Pilet, Fred Makowiecki en Nick Tandy (Porsche), dat lijken de favorieten te worden op de eindzege in de 46ste editie van de 24-uursrace in de Eifel dit jaar, waar de regen ondertussen zijn intrede heeft gedaan. Achter het leidende duo, maar op een goede vier minuten vinden vinden we de Aston Martin van onder meer Maxime Martin. Fred Vervisch heeft met zijn Audi een plek in de top 10 beet, maar de zege lijkt voor Audi dit jaar niet weggelegd. André Lotterer (Porsche) is uit de voorste gelederen weggezakt.

De andere Belgen dan: Xavier Maassen vecht nog steeds voor de zege in SP7, terwijl ook Naomi Schiff een podium mag ambiëren in haar klasse, Cup-X. Brody en co liggen ook nog steeds op podiumkoers in SP3. Hun Toyota ligt op een handvol seconden van de derde plek in SP3. Nico Verdonck leidt dan weer in de klasse SP-Y, voor de Supertrofee, maar zij zijn de enige nog rijdende wagen in de klasse.

You may also like
IMSA Sebring 12: Porsche krijgt grotere luchtinlaat
Porsche Sprint Challenge Southern Europe: Benjamin Paque vicekampioen
24H Series Mugello: bijna 50 inschrijvingen
Porsche Carrera Cup Benelux: Hans Weijs Motorsport doet zijn intrede