Home > #Hoofdnieuws > Manthey recordhouder, Porsche nu op 12 zeges

Manthey recordhouder, Porsche nu op 12 zeges

Het werd een schitterende 46ste editie van de 24 Uur van de Nürburgring, althans voor de neutrale toeschouwer en Porsche, en eigenlijk ook voor Mercedes en Aston Martin. De grote verliezers van deze spannende race in de Groene Hel waren zonder meer Audi en BMW.

Porsche won, maar kroop evenzeer door het oog van de naald. Na de kwalificaties leek de race een hold-up door Porsche te worden, maar één na één vielen de topwagens van de 70-jarige constructeur weg. Uiteindelijk leek het niets te worden, na een tijdstraf van 3 minuten en 32 seconden voor de #912 Manthey Porsche, maar het slechte weer en een rode vlag beslisten daar anders over. Porsche won dus, nipt voor Mercedes. Het merk uit Stuttgart pakte de twee overige podiumplaatsen, terwijl ook de derde wagen van Blacka Falcon in de top 5 finishte. Zeer sterk in de breedte, maar dus net geen zege voor Mercedes. Aston Martin tot slot werd vierde, mede dankzij een sterke Maxime Martin, maar de oude Vantage GT3 kwam net te kort voor meer dan de dichtste ereplaats na het podium. BMW was de grote verliezer, dat gaven de mensen uit München eerlijk toe en ook Audi had nooit echt zicht op de zege. “We moesten te veel risico’s nemen om gewoon aansluiting te houden”, vatte Dries Vanthoor het helder samen.

Manthey recordhouder

Met deze zege komt Porsche op een totaal van 12 overwinningen, nog steeds zeven minder dan BMW, terwijl Manthey wel het meest succesvolle team wordt. Voor het kwartet Makowiecki-Pilet-Tandy-Lietz is het de eerste zege in de Groene Hel.

Foto © 24 Uur Nürburgring

You may also like
IMSA Sebring 12: Porsche krijgt grotere luchtinlaat
Porsche Sprint Challenge Southern Europe: Benjamin Paque vicekampioen
24H Series Mugello: bijna 50 inschrijvingen
Porsche Carrera Cup Benelux: Hans Weijs Motorsport doet zijn intrede